search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:32
MENU CLOSE

Έρωτες, αιμομιξίες και φόνοι, σ’ ένα χωριό της Κρήτης

23.04.2015 15:23
Έρωτες, αιμομιξίες και φόνοι, σ’ ένα χωριό της Κρήτης - Media

«Μια περφόρμανς περισσότερο,  παρά μια αναπαράσταση,  ένα απόσταγμα. μιας αφήγησης», χαρακτηρίζει την  ξεχωριστή παράσταση που κάνει πρεμιέρα αύριο στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου, η πρωταγωνίστριά της Παρθενόπη Μπουζούρη.

 

«Μια περφόρμανς περισσότερο,  παρά μια αναπαράσταση,  ένα απόσταγμα. μιας αφήγησης», χαρακτηρίζει την  ξεχωριστή παράσταση που κάνει πρεμιέρα αύριο στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου, η πρωταγωνίστριά της Παρθενόπη Μπουζούρη.  «Σαν μια σειρά από διαδοχικά όνειρα και, βέβαια, μέσα σε  έναν ποιητικά διαρκώς  μεταβαλλόμενο χώρο», μας λέει λίγες ώρες πριν ακουστεί το «τρίτο κουδούνι»

Τίτλος «Τρελό αίμα» και θέμα φαντασιώσεις, αιμομιξίες, αυτοκτονίες, σ’ ένα χωριό της Κρήτης,  που αντιπαραβάλλονται με ιστορίες αυτοθυσίας, με τη συγχώρεση και τη φιλοπατρία, σε μια παράσταση που μιλά για τον παράδεισο και την κόλαση στη ζωή μας.

Αφετηρία τα δράματα του  Παντελή Πρεβελάκη και τα κείμενα «Μισοφέγγαρα» του Γιάννη Κοντραφούρη,  όπου κυριαρχούν τα μυστικά, τα «όχι», όπου τα σώματα  φλέγονται, η αμαρτία και ενοχή βασιλεύουν. Φονικά, μοιχοί, αυτόχειρες και στον αντίποδα η αυτοθυσία, η αγάπη για τον θεό, η συγχώρεση, η σωτηρία της ψυχής, η φιλοπατρία.

«Η γυναίκα στο κέντρο. Το εξιλαστήριο θύμα. Σώματα που βασανίζονται από θεούς και δαίμονες». Η πρωταγωνίστρια Παρθενόπη Μπουζούρη εξομολογείται στο “ART” : «Εμείς φτιάξαμε ένα αρχικό χορό ανθρώπων που δημιουργεί μια συνθήκη λόγου, από διάφορα κείμενα τόσο από θρησκευτικό λόγο όσο κι από φιλοσοφικό αλλά ακόμα κι από σύγχρονο παραληρηματικό  λόγο παρακίνησης σε μίσος…δημιουργώντας μια κόλαση..μέσα από την οποία ξεπηδάει η σύγχρονη ελληνική ρητορική μίσους..για το διαφορετικό ως ιστορική κόλαση…μέσα από αυτό επιχρωματίζονται και ξεπηδάνε τα μονόπρακτα του Πρεβελάκη, για να συναντηθούν με τα κείμενα ενός σύγχρονου Έλληνα που έφυγε νωρίς κι έγραψε ιστορίες με μικρή φόρμα μικρές και γρήγορες ολοκληρωμένες σκηνές για το τίποτε της καθημερινότητας στην έρημο των κλειστών, πίσω από πόρτες ασφαλείας διαμερισμάτων. κι όλη τη βία που κρύβει αυτό. Τώρα, εγώ είμαι η γυναίκα της πρώτης ιστορίας που απατάει τον άντρα της με τον εραστή της πρώτης νιότης και τον πείθει να τον δολοφονήσει. Στη συνέχεια υπάρχει μια μεγάλη  ανατροπή, που δεν θα σας πω για να δείτε την παράσταση με  ενδιαφέρον».

Πως συμπεριφέρεται η ηρωίδα σ’ αυτή την παράσταση; Η Παρθενόπη Μπουζούρη μας την «σκιαγραφεί»:

«Η γυναίκα γεμάτη ενοχές και  διχασμένη ανάμεσα στη θρησκευτική της πίστη και την επιθυμία της, φαντασιώνεται την αιώνια πόρνη,  την αρχετυπική Βαβυλώνα την Μαγδαληνή και όλα τα πρόσωπα συνυπάρχουν σαν ένα είδος εκδοχών .και οραμάτων μέσα στην κόλαση».

INFO

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Φρυνίχου 14, Πλάκα 
Τηλέφωνα: 2103222464 & 2103236732

Σκηνοθεσία  .:Άντζελα  Μπρούσκου
Ερμηνεύουν: Π. Μπουζούρη, Δ. Καραναστάσης, Β. Παπαγεωργίου, Κ. Αγγελοπούλου, Γ. Χαρτοδιπλωμένος. Μουσ.: N. Green.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26