search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:09
MENU CLOSE

Το Ποτάμι ρωτά για την κατάσταση οικονομικής ασφυξίας του ΚΘΒΕ

23.04.2015 16:42
Το Ποτάμι ρωτά για την κατάσταση οικονομικής ασφυξίας του ΚΘΒΕ - Media

Η κατάσταση οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρίσκεται το ΚΘΒΕ βρέθηκε στο επίκεντρο των Βουλευτών του Ποταμιού, Νίκου Ορφανού και Χριστίνας Ταχιάου, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή

 

Η κατάσταση οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρίσκεται το ΚΘΒΕ βρέθηκε στο επίκεντρο των Βουλευτών του Ποταμιού, Νίκου Ορφανού και Χριστίνας Ταχιάου, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή

Όπως τονίζεται στο κείμενο της ερώτησης: «Οι επί δυόμιση μήνες απλήρωτοι ηθοποιοί του καλλιτεχνικού οργανισμού απεργούν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους με αποτέλεσμα τη ματαίωση των παραστάσεων. Την ίδια στιγμή, το κράτος χρωστά στο θέατρο όχι μόνο την τακτική επιχορήγηση αλλά και επιστροφή ΦΠΑ που ξεπερνά το 1.000.000€, ενώ το θέατρο βαρύνεται και με χρέη που αφορούν στην Όπερα Θεσσαλονίκης ύψους 1.200.000€.

Το ΚΘΒΕ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας. Για το Ποτάμι, είναι αναγκαίο να βρεθεί μόνιμη και οριστική λύση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και βιωσιμότητα του οργανισμού. Επιβάλλεται δε, παράλληλα να δημιουργηθεί σαφές πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο να μην επιτρέπει τη δημιουργία παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον» επισημαίνουν στην ερώτηση τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:08