search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:45
MENU CLOSE

Βεβαιώθηκαν «ξεχασμένα» τέλη κυκλοφορίας – Ποιοι θα πληρώσουν

24.04.2015 11:42
Βεβαιώθηκαν «ξεχασμένα» τέλη κυκλοφορίας – Ποιοι θα πληρώσουν - Media

Οφειλέτες του δημοσίου είναι – για έναν ακόμη λόγο – τουλάχιστον 100.000 φορολογούμενοι.

 

Οφειλέτες του δημοσίου είναι – για έναν ακόμη λόγο – τουλάχιστον 100.000 φορολογούμενοι. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καταλόγισε στους ΑΦΜ τα τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών τα οποία δεν είχαν πληρωθεί στην ώρα τους. Τα τέλη εμφανίζονται να έχουν διπλασιαστεί καθώς εκτός από το ποσό για το «σηματάκι» έχει καταλογιστεί και το πρόστιμο το οποίο είναι ισόποσο. Με αυτό το δεδομένο τα χρέη που πρέπει να αποπληρωθούν ξεκινούν από 240 ευρώ για ένα αυτοκίνητο με κινητήρα 1.000 κυβικών και μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα 2.000 ευρώ για ΙΧ 3.500 κυβικών.

Αυτοί που υποπτεύονται ότι μπορεί να τους έχουν επιβάλει τα ξεχασμένα τέλη για να βεβαιωθούν δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Taxisnet και – κάνοντας χρήση των κωδικών τους – να βρουν μέσω της «προσωποποιημένης πληροφόρησης» αν έχει καταλογιστεί το ποσό.

Τα ξεχασμένα τέλη κυκλοφορίας επειδή ακριβώς αφορούν σε προηγούμενες χρονιές, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ωστόσο, το πρόστιμο δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ αυτών που μπορούν να κουρευτούν. Έτσι, το μόνο που μπορεί να κάνει ο οδηγός είναι να το «τακτοποιήσει» σε δόσεις των 20 ευρώ (έως και 100 δόσεις για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:44