search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13
MENU CLOSE

Βενιζέλος: Πράξη υποταγής προς τους θεσμούς η ΠΝΠ

24.04.2015 17:44
Βενιζέλος:  Πράξη υποταγής προς τους θεσμούς η ΠΝΠ - Media

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την για ωμό θεσμικό κυνισμό και χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος, “αμφίβολης συνταγματικής νομιμότητας”.

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την για ωμό θεσμικό κυνισμό και χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος, “αμφίβολης συνταγματικής νομιμότητας”.

Μίλησε, ακόμα, για διαχειριστική ευθύνη των διοικούντων των δημόσιων φορέων, που μπορεί να συνδέονται, όπως είπε, με ποινικές ευθύνες και με απιστία, ενώ ανέφερε ότι η αναδρομική ισχύ της έχει στόχο να καλυφθεί και να προστατευθεί η Ρ. Δούρου.

Ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι με την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, η κυβέρνηση επέβαλε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό και πρόσθεσε ότι “όχι μόνο δεν κάνει αντίσταση με την ΠΝΠ, αλλά αντίθετα συμμορφώνεται με τις επιταγές της Τρόικα η οποία επαίνεσε την κίνηση αυτή”.

“Σας πήραν τα διαθέσιμα από τα χέρια. Στεγνώνει η χώρα και εσείς λέτε κάνουμε πράξη αντίστασης. Ανόητη πράξη υποταγής κάνατε. Μόνοι σας ευνουχίσατε την διαπραγμάτευση. Τώρα η τρόικα δεν χρειάζεται να μπει στα υπουργεία γιατί μπαίνει κατευθείαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και τα βλέπει”, είπε ο Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στα σενάρια περί δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι με την προκήρυξή του η χώρα θα καταρρεύσει, ενώ για το ενδεχόμενο εκλογών, σημείωσε ότι “τα ψέματα τελείωσαν για την κυβέρνηση, και αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ας καταφύγει στην λαϊκή εντολή”.

“Διατυπώνετε απειλές ότι αν βρεθούμε σε αδιέξοδο για το οποίο θα φταίνε οι δοσίλογοι και οι ξένοι, θα καταφύγουμε σε δημοψήφισμα. Αυτό, άμα τη προκηρύξει του, πέρα από την αντισυνταγματικότητα, θα καταρρεύσει η χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βενιζέλος ενώ για το θέμα των εκλογών τόνισε: “Εκλογές το καταλαβαίνω. Δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας; στους ΑΝΕΛ; Θα πάτε για να παρουσιάσετε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Για να πάρετε εντολή ρήξης ή συμβιβασμού; Τελειώσανε τα ψέματα. Εμείς, που είμαστε το μικρότερο κόμμα σας λέμε αν θέλετε πάμε σε εκλογές. Τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταλόγισε στην κυβέρνηση ηθική και πολιτική ανακολουθία, τονίζοντας ότι, “ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εφαρμόζουν ένα ωμό θεσμικό κυνισμό που θέτει ένα βαθύ θέμα δημοκρατικής ηθικής”. Ακόμα, ανέφερε ότι η χώρα παραπαίει εδώ και τρεις μήνες, χωρίς σχέδιο, μίλησε για εικόνα παραλογισμού “με την κυβέρνηση να καταγγέλλει τους θεσμούς από τη μια, και από την άλλη να τους γλείφει”, αλλά και για αντιφατικά μηνύματα που στέλνει. Υποστήριξε, δε, ότι θα μπορούσε να είχε κλείσει την διαπραγμάτευση αν δεν είχε εσωτερικά προβλήματα.

“Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική, ή δημοκρατική ευαισθησία. Αυτός είναι ο θεσμικός κυνισμός. Δεν φοβάστε δεν λογαριάζεται τίποτα. Πιο κραυγαλέα περίπτωση η παράταση του μνημονίου την οποία υπογράψατε χωρίς να διασφαλίσετε την χρηματοδότηση”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενος προς στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας , λέγοντας χαρακτηριστικά: “Υπάρχει ένας πολύ κλειστός κύκλος εξουσίας που έχει στο μυαλό του ένα σχέδιο το οποίο δεν το ξέρει ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Υπάρχει πρόβλημα αδιαφάνειας στο εσωτερικό της κυβέρνησης, γι΄αυτό σκεφτείτε τι ακριβώς συμβαίνει. Έχετε την υποχρέωση να προστατέψετε το συμφέρον της χώρας”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:12