search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:29
MENU CLOSE

Στρατούλης: Ενα λέμε στον κάθε Τόμσεν: Οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες μειώσεις (Video)

25.04.2015 08:10
Στρατούλης: Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι κόμμα της δραχμής - Media

Τα εναλλακτικά σχέδια της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πίεση των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις, ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Τα εναλλακτικά σχέδια της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πίεση των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις, ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Δ. Στρατούλης τόνισε: «Το πρώτο που λέμε στον Τόμσεν και στον κάθε κύριο Τόμσεν είναι ότι περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων δεν τις αντέχουν οι συνταξιούχοι διότι ήδη το 50% από αυτούς παίρνουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας».

Σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα, προκειμένου να μην γίνουν αυτές οι μειώσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μίλησε για εναλλακτικά σχέδια της κυβέρνησης.

«Έχουμε πει ότι φέτος θα έχουμε συγκεκριμένες εισπράξεις από την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. Ακόμη, εκτιμούμε ότι θα εισπράξουμε 136 εκατ. από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, ενώ θα δημιουργήσουμε γρήγορα ένα Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι πόροι του οποίου δεν θα είναι νέοι φόροι, αλλά δημόσιοι πόροι από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας», ανέφερε.

Ο Δ. Στρατούλης τόνισε ότι με εξαίρεση τη νέα φορολογία και τη νέα επιβάρυνση των τραπεζικών καταθέσεων, όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι υπό εξέταση για αυτό το θέμα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15