search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:36
MENU CLOSE

Η Deutsche Bank… αναδιαρθρώνεται – Η τεράστια μείωση κερδών φέρνει περικοπές, πωλήσεις και αποχωρήσεις από χώρες

27.04.2015 10:47
Η Deutsche Bank… αναδιαρθρώνεται – Η τεράστια μείωση κερδών φέρνει περικοπές, πωλήσεις και αποχωρήσεις από χώρες - Media

Σε περικοπές ύψους 200 δισεκ. ευρώ στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής θα προχωρήσει η Deutsche Bank, ενώ παράλληλα θα αποχωρήσει από το ένα δέκατο των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος αναδιάρθρωσης με στόχο την ενίσχυση των κερδών και τον περιορισμό ρίσκου.

 

Σε περικοπές ύψους 200 δισεκ. ευρώ στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής θα προχωρήσει η Deutsche Bank, ενώ παράλληλα θα αποχωρήσει από το ένα δέκατο των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος αναδιάρθρωσης με στόχο την ενίσχυση των κερδών και τον περιορισμό ρίσκου.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δέχεται πιέσεις από τους επενδυτές να ακολουθήσει το παράδειγμα ανταγωνιστών της όπως η UBS και η Credit Suisse και να τερματίσει μη κερδοφόρες δραστηριότητες.

Η μετοχή του γερμανικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού κατέγραφε τη Δευτέρα απώλειες άνω του 4%, καθώς οι επενδυτές διατηρούσαν αμφιβολίες για το κατά πόσο οι διευθύνοντες σύμβουλοι Ανσού Τζάιν και Γιούργκεν Φίτσεν θα μπορέσουν να πετύχουν τους νέους στόχους.

«Υπάρχουν στόχοι για το 2020 και σχέδιο εξοικονόμησης και επενδύσεων τα οποία εμείς και η αγορά θα αντιμετωπίσουμε με επιφυλακτικότητα, δεδομένου του πολυτάραχου παρελθόντος» σχολίασε ο Όμαρ Φολ, αναλυτής στην Jefferies International.

Η Deutsche Bank ήδη ανακοίνωσε μείωση των κερδών πρώτου τριμήνου κατά 50%, με τα υψηλά πρόστιμα για νομικές υποθέσεις να διαβρώνουν τα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής. Οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας και των ΗΠΑ επέβαλαν στην τράπεζα πρόστιμο ρεκόρ ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων για τη χειραγώγηση επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων.

«Παρακαλώ περιμένετε, σε λίγους μήνες θα επανέλθουμε με σημαντικές λεπτομέρειες» είπε ο Τζάιν σε αναλυτές. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση σε 90 ημέρες.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η Deutsche θα προχωρήσει στην πώληση της μονάδας Postbank μέσω του χρηματιστηρίου έως τα τέλη του 2016 και να κλείσει έως 200 καταστήματα – πάνω από το ένα τέταρτο του δικτύου λιανικής τραπεζικής – έως το 2017.

Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να κοστίσουν συνολικά 3,7 δισεκ. ευρώ, με την τράπεζα παράλληλα να εξοικονομεί ετησίως 3,5 δισεκ. ευρώ. Η Deutsche Bank δεν διευκρίνισε πόσες θέσεις εργασίες θα χαθούν ή από ποιες χώρες θα αποχωρήσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:35