search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:11
MENU CLOSE

Κοντσέρτο πιάνου με συνοδεία βιολιού για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»

27.04.2015 11:29
Κοντσέρτο πιάνου με συνοδεία βιολιού για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» - Media

Το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» διοργανώνει Κοντσέρτο πιάνου με συνοδεία βιολιού, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του, την Πέμπτη 14 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η μοναδική πιανίστα και συνθέτης, Αθηνά Αδαμοπούλου από τη Νέα Υόρκη έρχεται για πρώτη φορά να παίξει πιάνο στην Ελλάδα, με σκοπό να μαγέψει το κοινό με τις μελωδίες της για καλό σκοπό! Η Αθηνά με μουσικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Harvard και μεταπτυχιακό τίτλο στη σύνθεση από το Juilliard School της Νέας Υόρκης, έχει βραβευθεί 4 φορές με το βραβείο Morton Gould Award, καθώς και το National Foundation of the Arts Award, στην Αμερική.

Μαζί της ο εκλεκτός  σολίστ βιολιού Γιώργος Δεμερτζής, ιδρυτής του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, ενός μουσικού σχήματος που στα 20 χρόνια πορείας του συνδέθηκε με την καταγραφή και διάδοση της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.  Ως σολίστ, αλλά και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, ο Γιώργος Δεμερτζής έχει ισχυρή παρουσία στην παγκόσμια δισκογραφία, προβάλλοντας το έργο του Σκαλκώτα του Θεοδωράκη, του Σισιλιάνου, του Ρεσπίγκι και του Καρλ Νήλσεν, μεταξύ άλλων.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

·       Σονάτα αρ5 σε φα μείζονα, έργο 24 («Σονάτα της Άνοιξης») του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

·           Chaconne Variations για βιολί και πιάνο (2015) της Αθηνάς  Αδαμοπούλου

         Στην Ελένη

·           Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, έργο 108 του Γιοχάννες Μπραμς

Τα έσοδα από τα εισιτήρια της εκδήλωσης θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», που προσφέρει πρωτοποριακά προγράμματα κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης αγκαλιάζοντας περισσότερα από 450 παιδιά και νέους, ηλικίας 2,5 έως 30 ετών, ετησίως. Να είστε όλοι εκεί!

Τιμές εισιτηρίων : 50€, 30€ και 20€ τα φοιτητικά εισιτήρια.

Διάθεση εισιτηρίων:
Εκδοτήριο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τηλ. : 210 72 82 333
Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», τηλ.: 210 23 11 078, www.theotokos.gr.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15