search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:24
MENU CLOSE

«Εποικοδομητική και καλή» η επικοινωνία Μέρκελ-Tσίπρα

27.04.2015 18:35
«Εποικοδομητική και καλή» η επικοινωνία Μέρκελ-Tσίπρα - Media

Θετικά αποτιμά το Βερολίνο την τηλεφωνική επικοινωνία της Άγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να σχολιάζεται το περιεχόμενό της. «Ελλείμματα» βλέπει το γερμανικό υπ. Οικ. παραπέμποντας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

(Αναδημοσίευση από Deutsche Welle)

Θετικά αποτιμά το Βερολίνο την τηλεφωνική επικοινωνία της Άγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να σχολιάζεται το περιεχόμενό της. «Ελλείμματα» βλέπει το γερμανικό υπ. Οικ. παραπέμποντας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ως «εποικοδομητική και καλή» χαρακτηρίζει το Βερολίνο την τηλεφωνική επικοινωνία της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή. Πέραν αυτού όμως αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το περιεχόμενό της. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάνε Βιρτς, η συνομιλία των δύο είχε εμπιστευτικό χαρακτήρα και αποτέλεσε συνέχεια της κατ΄ ιδίαν συνομιλίας που είχαν στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο μπρίφινγκ της Δευτέρας η Κριστιάνε Βιρτς δήλωσε ότι, σύμφωνα με όσα γνωρίζει, η επικοινωνία Μέρκελ-Tσίπρα δεν απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση των ηγεσιών των κυβερνητικών κομμάτων. Ως προς το θέμα της επίλυσης του ελληνικού προβλήματος η Κριστιάνε Βιρτς αρκέστηκε στην περιγραφή της διαδικασίας η οποία έχει συμφωνηθεί: Η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες αξιολογούν ο τρεις θεσμοί, ενώ σε μια επόμενη φάση οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα τις αξιολογήσουν με πολιτικά κριτήρια.

 

Καμία έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup

Μεγαλύτερη διάθεση να ενημερώσει για τις εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα έδειξε ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Γέγκερ. Επικαλούμενος τη συνέντευξη τύπου του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Ρίγα την Παρασκευή, ο κ. Γέγκερ επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα παρουσιάζουν «ελλείμματα» τόσο σε σχέση με τη «διαδικασία» όσο και σε σχέση με το «περιεχόμενο». Ως προς τη διαδικασία ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι «όλοι» στη Ρίγα «παραπονέθηκαν» ότι η τεχνική λύση με τους «θεσμούς» που αντικατέστησαν την τρόικα «προφανώς» δεν λειτουργεί στην πράξη και ότι θα πρέπει να υπάρξουν οργανωτικές αλλαγές.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνεδρίασης στη Ρίγα ο Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε ότι κατά την άποψη των θεσμών η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής εκείνες τις προτάσεις οι οποίες θα επέτρεπαν «το όλο πακέτο που έχει διατυπωθεί στο μνημόνιο να μπορέσει να καταγραφεί εκ νέου και συνεκτικά». Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι οι έλληνες εκπρόσωποι μετά από αυτή τη συνεδρίαση έλαβαν τα ανάλογα μηνύματα και ότι τα έχουν μεταφέρει στην πατρίδα τους».

Ο Μάρτιν Γέγκερ είπε, τέλος, ότι το Eurogroup δεν αναμένεται να συνεδριάσει μέχρι την επόμενη τακτική συνεδρίασή του στις 11 Μαΐου στις Βρυξέλλες. «Ελπίζω», ανέφερε ο Μ. Γέγκερ «ότι μέχρι τότε η ελληνική πλευρά θα έχει παρουσιάσει στους τρεις θεσμούς ανάλογες προτάσεις» και ότι αυτοί θα τις θεωρήσουν «επαρκείς» έτσι ώστε να επακολουθήσει συζήτηση στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15