search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:12
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν μπέσα! (Video)

28.04.2015 10:04
Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν μπέσα! (Video) - Media

«Εμείς πήγαμε με την αίσθηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός ότι η συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι για το “α” και όχι το “β” σημαίνει το “α” και όχι το “β”. Από την άλλη πλευρά δεν υπήρξε προσήλωση στη μπέσα» ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο Υπουργείο Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που τον περίμεναν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Εμείς πήγαμε με την αίσθηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός ότι η συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι για το “α” και όχι το “β” σημαίνει το “α” και όχι το “β”. Από την άλλη πλευρά δεν υπήρξε προσήλωση στη μπέσα» ανέφερε στις δηλώσεις κατά την άφιξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Φαίνεται ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη»  πρόσθεσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Στην ερώτηση για το αν έγιναν λάθη ή αστοχίες στη διαπραγμάτευση μέχρι τώρα ο Υπουργός δήλωσε ότι: «δεν υπήρξε αστοχία αλλά διαφορά πολιτικής».

Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει κόντρα με τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στους δημοσιογράφους: «Σε καμία περίπτωση. Σταματήστε να πιστεύετε τα δικά σας δημοσιεύματα» και συμπλήρωσε «Δεν είμαστε σε κόντρα. Με τον Σταθάκη, τον Θεοχαράκη, είμαστε όλοι Κρητικοί. Είμαστε αγαπημένοι, είμαστε μια ομάδα».

Μια από τις απολυμένες καθαρίστριες τον πλησίασε και του ζήτησε να μην τις ξεχάσει. Ο Υπουργός της απάντησε: «Δεν σας ξεχνάμε. Μιλάμε με την Πρόεδρο σας συνέχεια»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απέφυγε να απαντήσει για το πολυσυζητημένο δείπνο των Υπουργών Οικονομικών στο οποίο δεν παρέστη και αρκέστηκε στη δήλωση: «Θέλετε να σας πω για τα τραπέζια στα οποία έχω πάει;»

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να μετέχει στις διαπραγματεύσεις απάντησε με ερώτηση λέγοντας: «ο υπουργός Οικονομικών; Ο υπεύθυνος της πολιτικής διαπραγμάτευσης;» 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:12