search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:12
MENU CLOSE

Καραμούζης: Η χώρα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους

28.04.2015 13:29
Το «αντίο» του Ν. Καραμούζη, που παραμένει ενεργός - Media

Τη βεβαιότητα ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, μετά και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διατύπωσε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

 

Τη βεβαιότητα ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, μετά και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διατύπωσε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

Ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι μια συμφωνία με αναπτυξιακό προσανατολισμό και κοινωνικά δίκαιη θα ανοίξει το δρόμο για την αποκατάσταση της ομαλότητας.

Τα οφέλη για το Δημόσιο θα είναι τεράστια, σημείωσε, μεταξύ άλλων και από την άνοδο των τιμών των μετοχών των τραπεζών στις οποίες το Δημόσιο συμμετέχει. Η αξία τους θα αυξηθεί δύο με τρεις φορές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμούζης. Μόνο η ανάπτυξη θα δώσει την απάντηση στα προβλήματα του χρέους, της ανεργίας, της ανέχειας που μαστίζει την κοινωνία, τόνισε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση των καταθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μετά από δύο μήνες εκροών ενώ επεσήμανε ότι ανακόπηκε το ίδιο δίμηνο η δημιουργία νέων καθυστερήσεων που είχε ξεκινήσει από το Δεκέμβριο και εντάθηκε τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Ο κ. Καραβίας τόνισε ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και σημείωσε ότι η Eurobank έχει υπερεπάρκεια ενεχύρων για χρήση στον ELA.

H συνέλευση ενέκρινε την εκλογή των ανώτατων γενικών διευθυντών Θεόδωρου Καλαντώνη και Σταύρου Ιωάννου στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο αύξησε τον αριθμό των μελών σε 12 από 10 που ήταν προηγουμένως.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:09