search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:05
MENU CLOSE

Σταυρώστε μας…

24.09.2009 19:01

Σταυρώστε μας…

Μ-Λ ΚΚΕ

Δέσμευση για ανασύνταξη

Για το Μ-Λ ΚΚΕ το εκλογικό «κατέβασμα» είναι πράξη πολιτική που δένεται και εντάσσεται στον συνολικό αγώνα που δίνουν οι αγωνιστές της αριστεράς και οι κομμουνιστές για το ζωντάνεμα όλων των αξιών και πρακτικών της κομμουνιστικής Αριστεράς. Η ψήφος στο Μ-Λ ΚΚΕ είναι δέσμευση πως πρέπει να προχωρήσουμε ασυμβίβαστα, ενωτικά, δυναμικά με όλο το ιστορικό και επίκαιρο πολιτικό φορτίο στον δρόμο για τη συνολική ανασύνταξη των επαναστατικών δυνάμεων.

ΛαφαζΑνης Παναγιώτης

ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά

Ο μετριοπαθής αλλά δυναμικός Παναγιώτης Λαφαζάνης, ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει στη μάχη για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ο υποψήφιος στη Β’ Πειραιώς είναι από τους λίγους βουλευτές που έχουν να επιδείξουν τόσο έντονη δραστηριότητα στα εξωτερικά θέματα της χώρας μας. Χαρακτηριστικά δηλώνει πως «είναι θλιβερό γι’ αυτή τη χώρα ότι, δεκαετίες τώρα, έχει εγκαταλείψει κάθε ιδέα ανεξάρτητης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».

ΡουμπAνης Γρηγόρης

ΣΥΡΙΖΑ B’ Αθηνών

Από τη δημοσιογραφία η μεταπήδηση στην πολιτική αρένα δεν είναι σπάνια. Ειδικά για τον καλό συνάδελφο Γρηγόρη Ρουμπάνη, με τη γνωστή του δράση για την ανάπτυξη της Αριστεράς στην Ελλάδα μέσα από τα καθημερινά του ρεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπία». Ο Γρηγόρης Ρουμπάνης είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ. Eίναι σχολιαστής στον «Αθήνα 9,84» έχει να επιδείξει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα, μιας και έχει εκδώσει δυο βιβλία.

Καρτάλης Κώστας

ΠΑΣΟΚ Μαγνησία

Με τη δέσμευση ότι θα είναι σταθερά στην υπηρεσία των πολιτών της Μαγνησίας εισέρχεται στη μάχη για την επανεκλογή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον θεσσαλικό νομό Κώστας Καρτάλης. Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι η «ευκαιρία για να ξαναμπεί η χώρα αλλά και η Μαγνησία σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά», τονίζει με έμφαση ο πολιτικός, ενώ επισημαίνει ότι «θα στρατευτεί στην προσπάθεια που γίνεται για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης του κράτους με τους πολίτες».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ψήφος καταδίκης και αντίστασης

Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤικαΙιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας για την ΑνατροΙή – ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα με ψηφοδέλτια σε κάθε νομό, με υΙοψηφίους αΙό τις οργανώσεις της αντικαΙιταλιστικής, εΙαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσΙαστικής Οικολογίας. Στο ψηφοδέλτιο σε Ιοσοστό ΙερίΙου 60% συμμετέχουν αγωνιστές του εργατικού κινήματος, 30% είναι νεολαίοι των φοιτητικών αγώνων και καταλήψεων, ενώ το 34% του συνόλου των υΙοψηφίων είναι γυναίκες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιιστεύει ότι σε αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία ΙρέΙει και με την ψήφο τους να καταδικάσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, να μαυρίσουν τον ΛΑΟΣ της φασιστικής, συντηρητικής Ιολιτικής, να ενισχύσουν την Αριστερά της ανατροΙής και της νικηφόρας ΙροοΙτικής. Αυτό Ιου ενδιαφέρει τους εργαζόμενους δεν είναι Ιοιος αΙό τους δυο εΙίδοξους διαχειριστές της αντιλαϊκής Ιολιτικής θα αναλάβει να φέρει εις Ιέρας την αντεργατική λαίλαΙα της εΙόμενης μέρας, όΙως και οι δυο υΙόσχονται στο κεφάλαιο και την ΕυρωΙαϊκή Ένωση, αλλά αν θα υΙάρχει η μαγιά για ένα ισχυρό κίνημα νικηφόρας ΙροοΙτικής των εργαζομένων, ικανό να βάλει φρένο, να ανατρέψει αυτή την Ιολιτική με βάση τις εργατικές ανάγκες και τα δικαιώματα.

Δαμανάκη ΜαρIα

ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών

Η προεκλογική περίοδος βρίσκεται στο αποκορύφωμα της και η Μαρία Δαμανάκη, πιστή στο ραντεβού με τους πολιτικούς της φίλους, πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στο Cine Κεραμεικός στις 20 Σεπτεμβρίου. Το αμφιθέατρο του κινηματογράφου αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τους υποστηρικτές της. Στην ομιλία της τόνισε πως «οι ιδέες και οι αξίες της αριστεράς δεν χαθήκαν. Κακοποιήθηκαν αλλά είναι ζωντανές», ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλές προσωπικότητες των γραμμάτων και της τέχνης. Δήλωσε ακόμα πως το κόμμα της έχει το σχέδιο και τη θέληση για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ η προοπτική της αυτοδυναμίας την επομένη των εκλογών προσθέτει στο ΠΑΣΟΚ μια τεράστια ευθύνη.

ΧρυσοχοΪδης ΜιχAλης

ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών

«Αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία, σοβαρότητα σε συνδυασμό με νέες λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν» είναι το σύνθημα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος φέτος ανοίγει και έναν νέο κύκλο στην πολιτική του καριέρα.

 

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου η εκλογική περιφέρεια του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ θα είναι η Β’ Αθήνας και «στη μάχη του σταυρού» κατεβαίνει με τρία όπλα-δεσμεύσεις: Καλύτερη ποιότητα ζωής σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αποτελεσματική ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος και ποιοτική δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι οι αιχμές της προεκλογικής ατζέντας του δημοφιλούς πολιτικού, ο οποίος αναμένεται να είναι αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος.

Τριγάζης Πάνος

ΣΥΡΙΖΑ B’ Αθηνών

«Ο Υμηττός εκπέμπει SOS», είναι το προεκλογικό μήνυμα του Πάνου Τριγάζη, ο οποίος κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής στον πολιτικό στίβο της Β’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος, σεμνός αγωνιστής της ανανεωτικής Αριστεράς, με πολλούς αγώνες στο αντιπολεμικό-ειρηνικό κίνημα, απευθύνει έκκληση για σωτηρία του Υμηττού, ως κάτοικος του Βύρωνα αλλά και ως μέλος πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα καλεί τους υποψηφίους όλων των κομμάτων στην ίδια περιφέρεια να δεσμευτούν ότι δεν θα υποστηρίξουν νέες καταστροφικές παρεμβάσεις στο βουνό.

Κακλαμάνης Απόστολος

ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών

Ευχάριστη και συγκινητική ήταν η έκπληξη που δέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και δυναμικά μάχιμος στη Β’ Αθηνών από την ανταπόκριση στο κάλεσμα του προχτές Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Γέμισαν όχι μόνο η αίθουσα εκδηλώσεων, αλλά και όλοι οι χώροι υποδοχής από φίλους. Ο Απόστολος Κακλαμάνης, τόνισε στην ομιλία του ότι «η πολιτική αλλαγή και η ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί πια εθνική αναγκαιότητα, μετά την καταστροφική “επέλαση” της Δεξιάς. Αύριο Παρασκευή το βράδυ, στις 9.30, διοργανώνει συνεστίαση στο κέντρο «Θέα» (πρώην «Νεράιδα») για ενίσχυση του εκλογικού του αγώνα.

 

«Δάκρυσα, πόνεσα, μάτωσα»…

Ο Βασιλάκης Καΐλας είναι ένας από τους ηθοποιούς που εμφανίστηκαν «στο πανί» τα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου, δηλαδή στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και τις αρχές του ’60. Οι πρώτες του εμφανίσεις ήταν σε πάρα πολύ μικρή ηλικία και προκάλεσαν ρίγη ενθουσιασμού στους θεατές, ενώ ο ίδιος τελικά ανήγαγε τις ταινίες μελό σε «επιστήμη». Μέχρι σήμερα, ο πετυχημένος ηθοποιός εμφανίστηκε σε πάνω από εκατό ταινίες.

Εν έτει 2009 ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, αποδείχθηκε μεγάλος θαυμαστής του Βασιλάκη και στο πρόσφατο ντιμπέιτ, εκτός από την αγάπη του στον ηθοποιό, μας έδειξε και μια ακόμα πτυχή της προσωπικότητάς του. Τη Δευτέρα το βράδυ ένα μεγάλο υποκριτικό ταλέντο έκανε το ντεμπούτο του στις μικρές οθόνες. Θαυμάστε ένα δείγμα από το ρεσιτάλ του πολιτικού αρχηγού: «Εγώ έχτισα ένα κόμμα, δάκρυσα, πόνεσα και μάτωσα για να μπορέσει να υπάρξει αυτό το κόμμα. Έχω άλλη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ξεκίνησα σαν γιος σανοπώλη και σήμερα έχω μεγάλη μονάδα Τύπου με ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδα, απέναντι στους πολύ μεγάλους της οικονομίας της χώρας.

Ξέρω να διοικώ. Από 18 χρονών παιδί διοικώ ανθρώπους και επιχειρήσεις. Αυτό που έκανα για τον εαυτό μου μπορώ να το κάνω και για την Ελλάδα». Ελλάδα, έχεις ταλέντο!

 

Λοβέρδος Ανδρέας

ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών

«Η Ελλάδα χρειάζεται ριζοσπαστική αλλαγή του κράτους της και ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της οικονομικής διακυβέρνησης», υπογραμμίζει στις προγραμματικές του δηλώσεις ο υποψήφιος βουλευτής της Β’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ως βουλευτής αλλά και ως μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούσε να τιμά την ψήφο των συμπολιτών του, που τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις τον έφεραν στην πρώτη θέση. Επίσης προσπάθησε να συνδυάσει την πίστη του στη δημοκρατική παράταξη με τη συνείδησή του και την πολιτική του λειτουργία.

Τέλος, όπως και ο ίδιος τονίζει, στήριζε τις θέσεις του Κινήματος με βάσης τις δικές του απόψεις.

Τσούρας Θανάσης

ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών

Γιατρός ο ίδιος αλλά και ως παλαιός «γεννηματικός», ο υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία με τα θέματα υγείας. Έτσι, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας επισκέφθηκε χθες τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας (Παίδων, Άγιος Σάββας, Ελπίς, Ευαγγελισμός κ.ά.). Συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενους και άκουσε τα προβλήματά τους. Παράλληλα, συναντήθηκε και με έναν μάλλον… παραμελημένο κλάδο, τους επόπτες υγείας. «Η υγεία του καταναλωτή κινδυνεύει, αλλά δεν ιδρώνει κανενός το αυτί τώρα με τις εκλογές» ήταν το sos που εξέπεμψαν. Και ο Τσούρας ανέλαβε να μεταφέρει το αίτημα στα υψηλά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ.

Βαλαβάνη Νάντια

ΣΥΡΙΖΑ Β’ Aθηνών

Νέα κατάσταση, νέα καθήκοντα για τη Νάντια Βαλαβάνη, αφού για τη φετινή εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου επέλεξε το… ναρκοπέδιο της Β’ Αθήνας για την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νάντια, γνωστή για την αντιστασιακή της δράση στα χρόνια της χούντας, συμμετέχει στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ από το 2007 ως ανένταχτη. Το 2004 ήταν υποψήφια στο Νομό Ηρακλείου ώστε να βοηθήσει τον Αλέκο Αλαβάνο να εκλεχθεί εκεί μιας και «αυτή η απόφαση είχε μια πολιτική γενναιότητα» όπως η ίδια δηλώνει. Τώρα δίνει τη μάχη για την ενότητα του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς εκτιμώντας ότι ο δυνατός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμβάλει στη προστασία των δοκιμαζόμενων από το δικοματισμό κοινονικών δυνάμεων.

Παπαχρήστος Βαγγέλης

ΠΑΣΟΚ Πρέβεζα

Τη μάχη του σταυρού για την επανεκλογή του με τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ δίνει στην Πρέβεζα ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, υιός του κοσμαγάπητου Πρεβεζάνου γιατρού Καλλίμαχου Παπαχρήστου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 1977-81. Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος στα μαθητικά του χρόνια πήρε ενεργά μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Υπήρξε ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος, καθώς συνελήφθη από τη χούντα και καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση. Ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον Νομό Πρέβεζας στις εκλογές του 1985. Αποχώρησε το 1989, διαφωνώντας με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Ν.Δ. – Συνασπισμού. Είναι οικονομολόγος και έχει ερευνητική και διδακτική εμπειρία.

 

Σιώρας ΗλIας

KKE A’ Αθηνών

 

Ο Ηλίας Σιώρας, ένας από τους πιο δραστήριους συνδικαλιστές στον χώρο των υγειονομικών, κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας. Ο υποψήφιος είναι ιατρός – καρδιολόγος, αναπληρωτής διευθυντής στον Ευαγγελισμό. Επί εξαετία και μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό (ΣΕΝΕ), αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ενώ είναι και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ.

Βαρεμένος Γιώργος

ΣΥΡΙΖΑ A’ Aθηνών

Ο Γιώργος Βαρεμένος, ένας ακόμα καλός συνάδελφος, έθεσε την υποψηφιότητά του με σκοπό «να λειτουργήσει προς μια αναζωογονητική και ενωτική κατεύθυνση» για τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που τον τελευταίο καιρό οι δυνάμεις του δίνουν μια οριακή μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες. O ίδιος καλεί τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να σφραγίσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του μορφώματος και να επιλέξει πρόσωπα που θα δώσουν νέα πνοή στον χώρο.

Μαλαγαρδή Αθηνά

ΠΑΣΟΚ A’ Αθηνών

Μια νέα δυναμική γυναικεία παρουσία που δέχτηκε την πρόκληση να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών της στη δύσκολη αρένα της Α’ Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από την Κρήτη. Το βάπτισμα του πυρός στη διεκδίκηση της ψήφου πήρε το 2002 συμμετέχοντας ενεργά στα δημοτικά δρώμενα της Αθήνας. Είναι μέλος του Τομέα Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ, του ΙΣΤΑΜΕ και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Βγόντζας Αντώνης

ΠΑΣΟΚ Ηράκλειο

Η έντονη προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και για τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον νομό Ηρακλείου Αντώνη Βγόντζα με μια σειρά από ομιλίες εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου. Παρότι έχει ραγισμένο πόδι δεν το έβαλε κάτω και όλη μέρα αλωνίζει τον νομό. Η κεντρική εκδήλωση του γνωστού ποινικολόγου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:04