search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:04
MENU CLOSE

Ομοφοβικό σχόλιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για Βαρβιτσιώτη και Παπασταύρου -«Θλιβερός» απαντάει η ΝΔ (video)

29.04.2015 13:13
Ομοφοβικό σχόλιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για Βαρβιτσιώτη και Παπασταύρου  -«Θλιβερός» απαντάει η ΝΔ (video) - Media

Αντιδράσεις προκάλεσε το ομοφοβικό σχόλιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου και τον αδερφό του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Αντιδράσεις προκάλεσε το ομοφοβικό σχόλιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου και τον αδερφό του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Το σχόλιο ειπώθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Βουλής για την ΕΡΤ.

Είχε προηγηθεί κόντρα της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τη σχέση συναλλαγής με το Δημόσιο που είχε η εταιρία της συζύγου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Μετά την πρώτη τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξερράγη χαρακτηρίζοντας «αισχρή» τη στάση της Ζωής Κωνσταντόπουλου:
«Είναι αισχρό αυτό που κάνετε και ως γυναίκα» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στην κυρία Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «Η γυναίκα του κ. Στουρνάρα έχει μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων τριάντα χρόνια. Δεν είχε εταιρεία, όταν έγινε υπουργός ο κ. Στουρνάρας. Είναι ανεπίτρεπτο μια κυρία που μιλάει για το φεμινισμό και τα ίσα δικαιώματα ανδρών-γυναικών, να ισχυρίζεται ότι πρέπει η σύζυγος κάποιου, όταν αυτός γίνεται υπουργός, να πηγαίνει σπίτι και να σταματάει τη δουλειά της. Απορώ πώς το λέτε και συνεχίζετε και το λέτε».

Απαντώντας, η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε «εν σχέση δε με την αήθη σας αναφορά σε σχέση με το ποια είναι γυναίκα και ποιος δεν είναι, το θέμα του να υπάρχει μια εταιρεία στην οποία συμπράττει η οικογένεια του κ. Στουρνάρα, η σύζυγος και οι θυγατέρες του και η εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο αδερφός του κ. Βαρβιτσιώτη και ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο κ. Παπασταύρου –που δεν είναι γυναίκες ούτε ο ένας ούτε ο άλλος». 

Εκείνη τη στιγμή, η κάμερα «συλλαμβάνει» τον βουλευτή που κάθεται δίπλα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου να λέει «αυτό δεν το ξέρουμε», ξεσπώντας στη συνέχεια σε γέλια.

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της Συγγρού, η οποία ζητά να καταδικαστεί λεκτικά το σχόλιο του βουλευτή και να ανακληθεί στην τάξη

«Ο θλιβερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφυλλίδης προέβη σε χυδαίο και σεξιστικό σχόλιο. Καλούμε την παρακαθήμενη και υπερευαίσθητη πρόεδρο της Βουλής σε τέτοια θέματα, καθώς και τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσουν το σχόλιο του βουλευτή και να τον ανακαλέσουν στη τάξη», σημειώνουν κύκλοι της ΝΔ.

Τριανταφυλλίδης: «Η μονταζιέρα των κύκλων της Ν.Δ. σε full πρόγραμμα»

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δήλωσε για το περιστατικό:

«Η μονταζιέρα των κύκλων της Ν.Δ. σε full πρόγραμμα. Σήμερα παραφράζουν τα χείλη μου. Αύριο θα αναγνώσουν την παλάμη μου, για να προεξοφλήσουν τη μοίρα μου. Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν οι κύκλοι ενός κόμματος;

Η επιχείρηση στοχοποίησης και σπίλωσης μου κορυφώνεται. Αποδιδόμενο σε μένα σχόλιο , που συνοδεύει την παρέμβαση της Πρόεδρου της Βουλής , αναφέρεται σκωπτικά στη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων σε εταιρία, υπόθεση την οποία γνωρίζουμε άλλωστε από παλιότερα δημοσιεύματα και καταγγελίες. Με βάση αυτό το σχόλιο μου: «δεν το ξέρουμε αυτό;»-(ότι δηλαδή συμμετείχαν),  πλάθουν φανταστικές ερμηνείες και μου αποδίδουν ανύπαρκτες προθέσεις.

Προδίδει ωστόσο σαφέστατα και αποκαλύπτει το τελικό στόχο των ευφάνταστων κατασκευαστών της πραγματικότητας. Επιχειρούν να κλείσουν στόματα , που μιλούν και θέτουν πολιτικά ζητήματα αιχμής, όπως το θέμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων και των προστίμων στα τηλεοπτικά κανάλια. Παραμένω όρθιος. Υπερασπίζομαι πολιτικές.

 Αυτοί που επιχείρησαν χθες στη Βουλή να μου αποδώσουν ιδιοτελή κίνητρα σχετικά με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έχοντας το θράσος να προσβάλλουν ακόμη και συγγενικά μου πρόσωπα, εμφανίζονται  σήμερα ως τιμητές. Αυτό που τελικά τους ενοχλεί είναι ότι η κυβέρνηση ΑΝΟΙΓΕΙ την ΕΡΤ.».     

Βαρβιτσιώτης:  Η κ. Κωνσταντοπούλου μπουρδολογεί ακατάσχετα

Απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστηρίζοντας πως η Πρόεδρος της Βουλής του επιτέθηκε με αήθη τρόπο. «Η κα Κωνσταντοπούλου πετάει λάσπη και κάνει ακατάσχετη μπουρδολογία, Υπήρξα στόχος λασπολογικής επίθεσης . Αν έχει το θάρρος να έρθει να τα πει και μπροστά μου», ανέφερε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα μετά το 16’40”

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57