search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:19
MENU CLOSE

Η Κωνσταντοπούλου «φορτσάρει» για τις δικογραφίες Siemens – λίστας Λαγκάρντ

30.04.2015 13:12
Η Κωνσταντοπούλου «φορτσάρει» για τις δικογραφίες Siemens - λίστας Λαγκάρντ - Media

«Φως» στο σκάνδαλο της Siemens και στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ θέλει να ρίξει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.  

 

«Φως» στο σκάνδαλο της Siemens και στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ θέλει να ρίξει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.  

«Η επιτροπή θα πρέπει να ασχοληθεί με δύο σκάνδαλα που εξακολουθούν να κηλιδώνουν την πολιτική ζωή της χώρας και για τα οποία η Βουλή έχει στη διάθεση της όλα τα στοιχεία», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Υποθέσεις που δεν έχουν διαλευκανθεί και είναι πρόδηλη η υποχρέωση της Βουλής να τις ερευνήσει και επιτακτικό το καθήκον τα στοιχεία που έχει η Βουλή να τα δημοσιοποιήσει και να τα αναδείξει», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, προτείνοντας «αυτά τα μείζονα σκάνδαλα να τα ανασύρει η Βουλή ως δικογραφίες και ως στοιχεία, να μεριμνήσει για την έρευνά τους και να αναδείξει τις πτυχές που επιμελώς και τεχνηέντως έχουν αποσιωπηθεί», συμπληρώνοντας ότι αναφέρεται στην υπόθεση Siemens καθώς είχε επικοινωνία με τον Σήφη Βαλυράκη, πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής που είχε συσταθεί για την υπόθεση και για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πρέπει να ανασύρει και να μελετήσει όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί καθώς, όπως είπε, είναι «πασίδηλο ότι τα στοιχεία που συγκεντρωθήκαν δεν έχουν αξιοποιηθεί αλλά έχουν θαφτεί και αυτό αποτελεί όνειδος για το Κοινοβούλιο». Επικαλέστηκε μάλιστα στοιχεία, μιλώντας για το ζήτημα της διαφθοράς, τα οποία δείχνουν «ετήσιες απώλειες από τη διαφθορά 12 δις ευρώ» κάνοντας την παρατήρηση πως «αν είχε παταχθεί η διαφθορά δεν θα είχαμε χρεοκοπήσει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18