search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:43
MENU CLOSE

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς (Photos)

01.05.2015 07:31
Κλειστό το κέντρο της Αθήνας για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς (Photos) - Media

Κλειστό είναι αυτή τη στιγμή το κέντρο της Αθήνας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

 

Κλειστό είναι αυτή τη στιγμή το κέντρο της Αθήνας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με κεντρικό αίτημα την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος της Αθήνας, η απεργιακή συγκέντρωση για τη φετινή Πρωτομαγιά της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου. «Οι προκλήσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων είναι τεράστια, γι’ αυτό απαιτείται ενότητα και συμμετοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της για την Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ.«Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα» τονίζεται στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία. 

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, η περιφερειάχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η εργατική τάξη είναι ζωντανή και αναδιοργανώνει τη φωνή της.

Αντίθετα δεν έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αν και οι χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν πως θα παρευρισκόταν στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Τελικά, σήμερα αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός να μην πάει στις εκδηλώσεις. Παρά την απουσία του από τη συγκέντρωση, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μέσω Τwitter το δικό του μήνυμα για την Πρωτομαγιά.

«Οι αγώνες μας για κατοχύρωση & διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για Δημοκρατία, για ζωή με Αξιοπρέπεια θα νικήσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά, που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Οι αγώνες μας για κατοχύρωση & διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για Δημοκρατία, για ζωή με Aξιοπρέπεια θα νικήσουν. pic.twitter.com/nXfNXZKPgs

— a.tsipras (@atsipras) May 1, 2015

 

Οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν βαθιά «κόκκινες», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Προηγουμένως σε δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι αγώνας και αντίσταση είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση.

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία συμμετείχαν εργατικές ενώσεις και σωματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ κατέθεσε στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Πολυτεχνείο. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά, πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο ‘Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη

Δήλωση Δημήτρη Κουτσούμπα

«Ο μόνος ρεαλιστικός, σίγουρος και ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό μας σήμερα είναι ο δρόμος που οδηγεί στην έξοδο από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για τις αμοιβές των εργαζομένων, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Είναι ο δρόμος που οδηγεί σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής Εργατικής Κόκκινης Πρωτομαγιάς» δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων – συγκεντρώσεων και πορειών, που θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπές της κυκλοφορίας – εκτροπές) σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας και ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών.

Ειδικότερα, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, της Πλατείας Κλαυθμώνος και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων).

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24