search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:36
MENU CLOSE

«Βόμβα» στην Ιταλία: Αντισυνταγματικό το πάγωμα των συντάξεων κατά την διετία 2012/2013 – Πρέπει να επιστραφούν 4,8 δισ. ευρώ!

01.05.2015 09:50
Κορωνοϊός-Ιταλία: Μεγάλη αύξηση των θανάτων το τελευταίο 24ωρο - Media

Αντισυνταγματικό έκρινε το «πάγωμα» της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των συντάξεων κατά την διετία 2012/2013, που είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο.

 

Αντισυνταγματικό έκρινε το «πάγωμα» της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των συντάξεων κατά την διετία 2012/2013, που είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Το μέτρο αυτό είχε ληφθεί εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η χώρα, και αφορούσε τις συντάξεις από 1.400 ευρώ και πάνω.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς δικαστές η απόφαση δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς από τον Μόντι και τους υπουργούς του και επηρέασε αρνητικά την αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων.

Το ιταλικό κράτος καλείται, τώρα, να επιστρέψει 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ. «Η απόφαση αυτή λέει με σαφήνεια ότι πρέπει να καταβληθεί η αναπροσαρμογή συντάξεων για την εν λόγω διετία. Η ξεκάθαρη συνέπεια είναι ότι πρέπει να δοθεί η χρηματική διαφορά, η οποία προκύπτει», δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός οικονομικών Ενρίκο Μοράντο.

Πηγές της κυβέρνησης Ρέντσι αναφέρουν, παράλληλα, ότι δεν πρόκειται για ένα απλό θέμα, αλλά ότι θα μελετηθεί σε βάθος και θα βρεθεί η κατάλληλη λύση.

Τα ιταλικά συνδικάτα, τέλος, καλούν την κυβέρνηση να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα ποσά στους συνταξιούχους, αρχίζοντας από εκείνους που λαμβάνουν 1. 400 ευρώ το μήνα (το χρηματικό ποσό από το οποίο ίσχυσε το πάγωμα της αναπροσαρμογής) και συνεχίζοντας με τους κατόχους υψηλότερων συντάξεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:35