search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:13
MENU CLOSE

Υπό επιτήρηση τραπεζών το Alter

02.01.2011 05:03
Υπό επιτήρηση τραπεζών το Alter - Media

Εξελίξεις δρομολογήθηκαν πριν από λίγες μέρες στον Alter, σε μια στιγμή μάλιστα που το οικονομικό είχε αρχίσει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα και τα σωματεία των εργαζομένων είχαν αρχίσει τις στάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα να μη βγουν για δύο μέρες ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων.

Εξελίξεις δρομολογήθηκαν πριν από λίγες μέρες στον Alter, σε μια στιγμή μάλιστα που το οικονομικό είχε αρχίσει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα και τα σωματεία των εργαζομένων είχαν αρχίσει τις στάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα να μη βγουν για δύο μέρες ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων.

Όπως είναι γνωστό, υπήρξε παρέμβαση του Γιώργου Κουρή προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, πράγμα που έγινε σε συνεννόηση με ομάδα τραπεζών που έχουν την επιτήρηση του καναλιού. Αφού συμφωνήθηκε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η νέα διοίκηση, που θα οριστεί σε συνεννόηση με «τρόικα των τραπεζών» που συμμετέχουν, άρχισαν να δρομολογούνται οι εξελίξεις… με τις κινητοποιήσεις να αναστέλλονται…

Αλλαγές στη διοίκηση

Παράλληλα ο Γιώργος Κουρής άρχισε σειρά επαφών με όλα τα στελέχη του καναλιού (την περασμένη Δευτέρα έγινε ευρεία σύσκεψη στελεχών) και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει οριστεί νέος διευθύνων σύμβουλος, με τον Κ. Γιαννίκο να μένει στο 25% των μετοχών που πάντοτε είχε, περιοριζόμενος ως μέτοχος σε μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

Οι πληροφορίες λένε ότι το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τη διοίκηση του καναλιού θα είναι κοινά αποδεκτό από τον Γ. Κουρή καθώς και από την «τρόικα των τραπεζών» που έχει έτοιμο το σχέδιο για τη διάσωση και εξυγίανση του καναλιού και θα χρειαστούν ομολογουμένως δύσκολες αποφάσεις. Λέγεται δηλαδή ότι οι τράπεζες, για να σωθεί το κανάλι, θεωρούν απαραίτητη τη μείωση κατά 50% του προσωπικού – που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 750 άτομα – καθώς επίσης και μεγάλες περικοπές στη μισθοδοσία του καναλιού, ειδικά στους υψηλόμισθους, για τους οποίους θα φθάνουν πιθανότατα και το 30% των αποδοχών τους.

Σε ενεργό ρόλο ο Χατζηνικολάου

Οι πληροφορίες πάντως λένε ακόμη ότι ο Γιώργος Κουρής, πέρα από την κίνησή του για να σωθεί το κανάλι και να μπει στον δρόμο της εξυγίανσης, δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί γενικότερα με τον Alter… Όσοι τον ξέρουν, λένε ότι τον τελευταίο καιρό ασχολείται με πάθος με το Kontra Channel και μάλιστα ότι βιάζεται να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό.

Το σχέδιό του, λένε οι πληροφορίες, είναι να παραχωρήσει αυξημένες αρμοδιότητες και ρόλους στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον γιο του Ανδρέα Κουρή που, ως γνωστόν, είναι οι συνιδιοκτήτες του Real Group (Real Fm & Real News), στον μεν πρώτο ως προς τα πολιτικά και φυσικά τα δημοσιογραφικά και στον δεύτερο ως προς τα διοικητικά και οικονομικά.

Είναι μια σκέψη που ακόμη δεν έχει συζητηθεί μεταξύ των συνεταίρων Ν. Χατζηνικολάου και Α. Κουρή καθώς και με τον Γ. Κουρή. Τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου όσο και Α. Κουρής δεν έχουν μέχρι στιγμής πειστεί ότι πρέπει να αναλάβουν τα ηνία του Alter, ειδικά αυτήν την περίοδο.

Θέλουν να βοηθήσουν, αλλά δεν φαίνεται να τους ενθουσιάζει η ιδέα ότι θα αναλάβουν σε πρώτη φάση το μάνατζμεντ, και σε μια στιγμή που ουσιαστικά τις αποφάσεις θα παίρνουν οι τράπεζες, ενώ οι ίδιοι δεν φέρνουν καμία ευθύνη για τις αποφάσεις που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12