search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:58
MENU CLOSE

Πατέρας Βαρουφάκη: Ο Γιάνης ήταν δύσκολο παιδί-Δεν θα τον αδειάσει ο Τσίπρας

03.05.2015 09:51
Πατέρας Βαρουφάκη: Ο Γιάνης ήταν δύσκολο παιδί-Δεν θα τον αδειάσει ο Τσίπρας - Media

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο πατέρας του Γιάνη Βαρουφάκη, μιλά για τα παιδικά του χρόνια, ενώ εξηγεί και την στενή σχέση του υπουργού με τον πρωθυπουργό.

 

«Ο Γιάνης ήταν ένα πολύ δύσκολο παιδί.» λέει ο Γιώργος Βαρουφάκης, για τον γιο του στο Έθνος της Κυριακής. «Έτσι ήταν ο χαρακτήρας του. Στην τετάρτη δημοτικού έβγαλε το ένα ν. Η δασκάλα του το θεώρησε ορθογραφικό λάθος και του έκοψε δύο βαθμούς στα 10. Όταν του είπα: Γιατί Γιάνη; Μου απάντησε: Υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι ο Γιάνης πρέπει να έχει δύο ν;».

Όσο για τον πόλεμο που γίνεται σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, σημειώνει: «Θέλουν να τον υποτιμήσουν, να τον υποβιβάσουν. Γιατί είναι άξιος, δεν τους πάει. Δεν τους ταιριάζει. Για αυτό τον χτυπούν, είναι η πρώτη φορά που ανέβηκε το γόητρο και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μόνο τώρα. Φυσικά και ξέρω και εγώ και ο κόσμος ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μου λέει μπαμπά είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά όταν παλεύεις πετυχαίνεις.»

«Είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια.» λέει ο Γιώργος Βαρουφάκης για τον γιο του και επισημαίνει «Ζητά αυτό που πρέπει και δεν κάνει πίσω. Θα παλεύει μέχρι να κερδίσει το ελάχιστο. Φυσικά και του αξίζει η θέση στην οποία είναι. Μιλάει ως Ελληνας και όχι ως κόμμα. Μπορεί να βγει και με κόμμα, αλλά όταν μιλά, μιλά ως Ελληνας. Ομως είναι σκληρή η πορεία που ακολουθεί».

Ο Γιώργος Βαρουφάκης, δεν δίστασε μάλιστα να αναφερθεί και στη σχέση του Γιάνη, με τον πρωθυπουργό: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη. Ο γιος μου είναι εξαιρετικό παιδί. Είναι τίμιος. Αυτό που λέει, αυτό και κάνει. Παλεύει πολύ για τον σκοπό του. Αυτός είναι που έδινε πάντα γραμμή στον πρωθυπουργό και για αυτό εκείνος τον αγαπά πολύ. Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας στηρίζει τον γιο μου και φυσικά δεν θέλει να τον αδειάσει».

Για το ντύσιμο του γιού του, αναφέρει: «Νομίζω ότι το ντύσιμο του αρέσει. Τον έχουν αγαπήσει όλες και όλοι. Η Λαγκάρντ πολύ και όλες οι γυναίκες. Ευρωπαίες και Ελληνίδες. Και έχω πει στην Δανάη: πήγαινε από πίσω του γιατί δεν σε βλέπω καλά. Η Δανάη του φέρθηκε και του φέρεται πολύ καλά. Το ότι δεν βάζει γραβάτα, δεν είναι πρόκληση. Ετσι είναι. Μου λένε πολλοί: κύριε Βαρουφάκη, εσείς με γραβάτα; τους απαντώ: το παιδί μου δεν φορά γραβάτα γιατί δεν έχει, της πήρα όλες εγώ. Οπως καταλαβαίνεται, εγώ είμαι πιο τρελός από εκείνον».

Ο Γιώργος Βαρουφάκης, όμως, μίλησε και για τον εαυτό του και για την ενέργεια που βρίσκει στα 90 του χρόνια. «Κάθε μέρα πάω γραφείο, πισίνα, κάνω ομιλίες και ακολουθώ αυτό που είπε κάποτε ο Τζέιμς Ντιν: κάντε όνειρα σαν να είστε αθάνατοι. Κι εγώ ακόμα κάνω όνειρα», ενώ για τις ερωτήσεις που δέχεται καθημερινά για τον γιο του, απαντά χαριτολογώντας: «Θα αποκηρύξω τον γιο μου για να σταματήσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα».

Η συνέντευξη αλλά και οι φωτογραφίες είναι από το Eθνος της Κυριακής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:57