search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:38
MENU CLOSE

Μικρές-Μικρές-Ειδήσεις

13.11.2009 16:17

* Αν θέλουμε να είμαστε ευγενείς, για τα media η εβδομάδα που έρχεται θα είναι προσαρμογής – αν θέλουμε να το πούμε λαϊκά, μπήκαμε ήδη στην εβδομάδα της «κωλοτούμπας». Νέα «κωλοτούμπα» εννοούμε, μετά την κίνηση του Αβραμόπουλου να στηρίξει τον Σαμαρά, η οποία δημιούργησε μεγάλη δυναμική στην υποψηφιότητά του.

* Αν θέλουμε να είμαστε ευγενείς, για τα media η εβδομάδα που έρχεται θα είναι προσαρμογής – αν θέλουμε να το πούμε λαϊκά, μπήκαμε ήδη στην εβδομάδα της «κωλοτούμπας». Νέα «κωλοτούμπα» εννοούμε, μετά την κίνηση του Αβραμόπουλου να στηρίξει τον Σαμαρά, η οποία δημιούργησε μεγάλη δυναμική στην υποψηφιότητά του.

* Ετσι λοιπόν θα δουν πολλά τα ματάκια μας, αντίστοιχα με αυτά που είδαμε στη μεγάλη μάχη Παπανδρέου και Βενι ζέλου. Και δεν είναι μόνο οι βουλευτές ή διάφοροι δημοσιογράφοι, παπαγαλάκια και μη, που θα πρέπει να προσαρμοστούν. Εχουμε και ορισμένους στυλο βάτες του συστήματος, που για μια ακόμη φορά θα πρέπει να κάνουν κινήσεις για να προλάβουν την ανα τροπή.

* Από την πλευρά της η κυβέρνηση όσο οι γαλάζιοι είναι στα κάγκελα, είναι ήρεμη και προσπα θεί να βρει τον βηματισμό της.

* Φαίνεται να δυ σκολεύεται, αφού κινείται με δικούς της ρυθμούς… και τη δική της λογική.

* Ισχυρό ήταν το χτύπημα από το «Πρώτο Θέμα», την περασμένη Κυριακή, στο ζήτημα της στελέχωσης του Μαξίμου. Με την αίσθηση του ρεπορτάζ που έχουν στην εφημερί δα, ήξεραν καλά ότι το θέμα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της Γλυκερίας Σιούτη ήταν υπαρ κτό, παρά τη διάψευση.

* Με καλό ρεπορτάζ και καλογραμμένο κείμενο, έδειξαν ότι υπάρχει ζήτημα και ότι θα πρέπει η επαγγελματική τουλάχιστον πο ρεία των κυβερνητικών στελεχών να είναι ξεκάθαρη και να μην έχει σκοτεινές (όχι αναγκαία παράνομες πλευρές). Με την έννοια αυτή λοιπόν θα πρέπει να πούμε ένα μπράβο στο «Πρώτο Θέμα» γιατί ανέδειξε τεκμηριωμένα αυτό το σοβαρό ζήτημα.

* Σημει ώστε πάντως ότι το πρωτοσέλιδο τεκμηριωμένο ρεπορτάζ της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημε ρίδας, κανένας από τα άλλα MEDIA, δεν το έκανε θέμα. Ούτε καν οι τηλεοράσεις που ανήκουν στους ίδιους ιδιοκτήτες…

* Δύο περιοδικά, το «Officiel» και το «Jolie», που ανήκαν στην εταιρεία «Ημερήσιος Τύπος» των Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη, έκλεισαν και πέρασε απαρατήρητο. Μόνο οι ανεξέλεγκτες αγορές και το πολύ χρήμα γίνονται θέμα, το κλείσι μο πέφτει στη μαύρη τρύπα της ενημέρωσης. Γιατί έτσι, αδέλφια…

* Σε πλάκα για τον Uri Geller μετε ξελίχθηκαν οι δύο φάρσες που έγιναν σε βάρος του ΑΝΤ1. Η πρώτη έγινε κατά τη διάρκεια του XFactor, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ένα δίωρο η εκπο μπή, και η δεύτερη στην εκπομπή του Uri Geller, ο οποίος εξαφανίστηκε πρώτος από το στούντιο και τον ακολούθησε ο Φερεντίνος με μετάδοση από το προαύλιο. Ο μάγος λοιπόν δεν γλίτωσε την καζού ρα, κυρίως από τα blogs, τα οποία έγραφαν γιατί δεν κάνει κάτι να σταματήσει το ρολόι της βόμβας (!!!) ή να βρει αυτός πού την είχαν κρύψει…

* Παράπονα εκφράζονται από την πλευρά Σαμαρά, αλλά και από την πλευρά του Μαξίμου και των νέων ενοίκων του, ότι η εκπομπή του Γιάννη Πολίτη στη ΝΕΤ γέρνει πολύ προς την Ντόρα. Το ερώτημα είναι αν γέρνει ο Πολίτης ή οι καλεσμένοι του…

* Αντιρρήσεις εκ φράστηκαν από την πλευρά του «ΒΗMAgazino» για το δημοσίευμά μας την προηγούμενη εβδομάδα. Για να μην αδικήσουμε κανέναν, στο επόμενο φύλλο θα απαντήσουμε αναλυτικά.

* Την τιμή τους ανέ βασαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε δύο ακόμη εφημερίδες. Οι προσφορές, βλέπετε, θέλουν και την κατάλληλη τιμή. Το «Βήμα της Κυριακής» με τις προσφορές κυκλοφόρησε με τιμή 4,25 ευρώ και το «Goal News» που ενσωμάτωσε το περιοδικό «Max» κοστίζει πλέον 2 ευρώ. Πρόεδρος μέχρι νεωτέρας…

* Με στόχο να συγκεντρωθούν τα θέματα που εκκρεμούν και αφορούν τον διαφημιστικό κλάδο, η Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδας ζητάει από τα μέλη της να αποστείλουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου για τις καμπάνιες επικοινω νίας μέχρι και σήμερα.

* Στον αέρα βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το ανανεωμένο website του ANT1 www.antenna.gr κατά τα πρότυπα των παγκόσμιων media portals.

* Την άλλη Παρασκευή κυκλοφο ρεί ένθετη μέσα στην «Παρασκευή+13» η αθλητική εφημερίδα «Οle & Bet», μια εφημερίδα που, όπως δι αφημίζεται και η ίδια, τα λέει όλα για το στοίχημα.

* Στην ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ ήταν αφιερωμέ νο το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ «Για πάντα Πρωταθλητές».

* Από την πε ρασμένη εβδομάδα μεταδίδεται, αποκλειστικά στα αθλητικά κανάλια του Connx TV το Παγκόσμιο Κύ πελλο Κολύμβησης «FINA/ARENA Swimming World Cup 2009», με τη συμμετοχή των κορυφαίων Μάικλ Φελπς και Φραντσέσκα Πελεγκρίνι.

* Επανέρχεται με νέα εκπομπή ο Χρήστος Βασιλόπουλος στις 17 Νο εμβρίου το βράδυ, στη ΝΕΤ, ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Θέμα της εκπομπής, «Λογοκρισία και προπαγάνδα στα χρόνια της χούντας». Οι κομμένες ειδήσεις, τα ψαλιδισμένα φιλμ επικαίρων, τα απα γορευμένα τραγούδια, τα «τσιρότα» στους δίσκους βινιλίου, οι σφραγίδες με τη λέξη «απορρίπτεται», τα ονόματα των λογοκριτών και των διαφωτιστών της χούντας…

* Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβου λίου της Υπερνομαρχίας Αθηνών –Πειραιώς ο συνά δελφος Νίκος Μεγγρέλης που εξελέγη με συντριπτι κή πλειοψηφία… Σιδεροκέφαλος…

* Ύστερα από πολύμηνη διακοπή επανακυκλοφόρησε ο «Ελεύ θερος Τύπος» υπό νέα ιδιοκτησία. Η εφημερίδα έχει πολλά νέα στοιχεία αλλά κράτησε και ορισμένα από παλαιά, όπως το λογότυπο που παραπέμπει στην προ Γιάννας εφημερίδα…

* Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της κυκλοφορίας του, ο «Ελεύθερος Τύπος» πούλησε τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα επανακυκλοφο ρίας του, σε Αθήνα και Πειραιά 12.205 φύλλα και κατ’ εκτίμηση σε όλη τη χώρα περίπου 30.000 φύλλα. Καλή επιτυχία…

* Μια νέα υπηρεσία από το portal της naftemporiki.gr. Πρόκειται για τη «ζωντανή» πληροφόρηση για την κίνηση στους δρόμους του λεκανοπεδίου. Μέσω του υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους, τα τυχόν έργα που γίνονται, τα ατυχήματα που έχουν συμβεί κ.ά.

* Έναν χρόνο κυκλοφορίας συμπλή ρωσε η «Mad in Metro», η πρώτη free press μουσι κή εφημερίδα που είναι προϊόν συνεργασίας της «Metro», της μεγαλύτερης και ταχύτερα αναπτυσ σόμενης εφημερίδας στον κόσμο, με το μουσικό νεανικό κανάλι Mad.

* Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, από την τηλεόραση της ΝΕΤ ο Σεραφείμ Φυντανίδης στο «Χθες, Σήμερα, Αύριο» συζητά με τη δικηγόρο και βουλευτή Ελίζα Βόζεν μπεργκ, τον συνταγματολόγο Κώστα Μποτόπουλο και τον αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, ενώ μιλούν ο Μιχάλης Σταθόπουλος και ο Αντώνης Ρουπακιώτης, μέλος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για το αν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία να αποδεχθεί την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου.

* Το «Π» πούλησε την περασμένη Πέμπτη (5.11) σε Αθήνα Πειραιά 6.399 φύλλα. Την προπερασμένη Τετάρτη (28.10) πούλησε πανελλαδικά 18.180 φύλλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:37