search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:15
MENU CLOSE

Πέθανε η ηθοποιός του Star Trek, Γκρέις Λι Γουίτνεϊ

04.05.2015 09:45
Πέθανε η ηθοποιός του Star Trek, Γκρέις Λι Γουίτνεϊ  - Media

Σε ηλικία 85 χρονών πέθανε η ηθοποιός του Star Trek, Γκρέις Λι Γουίτνεϊ. 

 

Η Γκρέις Λι Γουίτνεϊ που υποδύθηκε την βοηθό του Captain Kirk στο πρώτο επεισόδιο του «Star Treck» (1966) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρονών. Είχε αποκτήσει δύο γιους, τον Τζόναθαν και τον Σκοτ. 

Η διάσημη ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια, την Παρασκευή στο σπίτι της στην Καλιφόρνια. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή, χθες, Κυριακή από τον γιό της Τζόναθαν Ντουέκ.

Η Γουίτνεϊ υποδύθηκε την Yeoman Janice Rand στα πρώτα οχτώ επεισόδια του Star Trek μέχρι να διαγραφεί από την σειρά. Στην αυτοβιογραφία της «The Longest Treck: My Tour of the Galaxy» (1998) παραδέχτηκε πως η καριέρα της ως ηθοποιός είχε τελειώσει λόγω της εξάρτησής της από το αλκοόλ. 

Η ίδια είχε δηλώσει πως χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να βρει θεραπεία και να ξαναγυρίσει πίσω στο καστ. Τα κατάφερε χάρη στην βοήθεια του Λέοναρντ Νιμόι, τον διάσημο Σποκ στο Star Trek, που πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο.

H Γουίτνεϊ κατάφερε να επιστρέψει στα σίκουελ «Star Trek: The Motion Picture», «Star Trek III: The Search for Spock», «Star Trek IV: The Voyage Home» και «Star Trek VI: The Undiscovered Country». Η ίδια αφιέρωσε τα τελευταία 35 χρόνια της ζωής της βοηθώντας ανθρώπους με εξαρτήσεις. 

«Θα ήθελα να θυμούνται την μητέρα μου ως έναν άνθρωπο που κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ με επιτυχία παρά για τη δόξα της από το Star Trek» δήλωσε ο γιος της Τζοναθαν. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18