search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:18
MENU CLOSE

Στ. Θεοδωράκης: Στο ευρώ πάση θυσία-Ο άλλος δρόμος, η κόλαση της δραχμής (Video)

05.05.2015 04:32
Στ. Θεοδωράκης: Στο ευρώ πάση θυσία-Ο άλλος δρόμος, η κόλαση της δραχμής (Video) - Media

«Στο ευρώ πάση θυσία γιατί ο άλλος δρόμος είναι η κόλαση της δραχμής», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας, στην εκπομπή «στον Ενικό».

 

«Ο πρωθυπουργός πήγε στη διαπραγμάτευση απροετοίμαστος, χωρίς σχέδιο, κι έκανε μεγάλα λάθη», συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είχε μεγάλη ευκαιρία και ο κ. Τσίπρας την χάνει γιατί έχει το αυτί του στις συνιστώσες».

«Έγνοια του πρέπει να είναι η κοινωνία κι η χώρα κι όχι το κόμμα του», είπε και απέρριψε τα σενάρια περί σύμπραξης του Ποταμιού σε ευρωπαϊκό μέτωπο με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι είναι επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ τα περί τρόικας εσωτερικού και χαρακτήρισε δε ακροδεξιό κόμμα τους ΑΝΕΛ με επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές.

«Δεν θα συνυπάρξουμε με Σαμαρά και Βενιζέλο σε ευρωπαϊκό μέτωπο. Δεν γίνεται αυτό χωρίς τον Τσίπρα», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης ενώ τάχθηκε κατά των ομαδικών απολύσεων. «Η κυβέρνηση να πει την αλήθεια τι ζητάνε οι εταίροι», τόνισε και αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει τη σύνταξη όσων δουλεύουν τώρα γιατί το Ασφαλιστικό με ευθύνη των προηγούμενων πάει στα βράχια. «Να μπει ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις», υπογράμμισε.

Δεν θα δεχθούμε να μπούμε σ΄ αυτή τη κυβέρνηση, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, γιατί όπως σημείωσε «όταν μπαίνεις σ ένα λεωφορείο πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή του». Αποκάλυψε ωστόσο ότι στην συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα την επομένη των εκλογών, του πρότεινε να σχηματίσει κυβέρνηση από προσωπικότητες της ευρύτερης κεντροαριστεράς ξεπερνώντας τα κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. «Το επαναλαμβάνω και τώρα» είπε.

«Αν αντιλαμβάνεται ότι έχει περιορισμένα περιθώρια σήμερα ας το κάνει και τώρα και θα τον στηρίξουμε. Εγώ δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός»,υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και διευκρίνισε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. « Η χώρα έχει πρωθυπουργό κι είναι ο Τσίπρας. Κυβέρνηση δεν έχει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όταν του ζητήθηκε να κρίνει τον Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργό , ο κ. Θεοδωράκης, αναγνώρισε την επιτυχία της συμμετοχής στη ευρωζώνη και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε , θύμισε ότι είχε ζητήσει δημόσια να απάντήσει για το πλιάτσικο, όπως είπε, που έγινε από υπουργούς του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15