search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52
MENU CLOSE

Ο κόσμος μέσα από δύο παράθυρα…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1862
30 Απριλίου 2015
06.05.2015 03:00
dimoliatis.jpg

Ο συγγραφέας Γιάνης Δημολιάτης γράφει για το βιβλίο του «Η Μεγάλη Κραυγή», εκδόσεις Κοντύλι

Ο συγγραφέας Γιάνης Δημολιάτης γράφει για το βιβλίο του «Η Μεγάλη Κραυγή», εκδόσεις Κοντύλι

Αυθεντικές μαρτυρίες («δεν έχω εξομολογηθεί παρά μία φορά στη ζωή μου · και τώρα η δεύτερη») προσώπων που ήρθαν αντιμέτωπα με τη χρόνια νόσο, παίζοντας τον ρόλο αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς να έχουν ιδέα γι’ αυτό, η ιατρική να μπερδεύει το ζην με το ευ ζην, και ψυχοκοινωνική υποστήριξη να μην υπάρχει. Τι τελικά είναι ένα σύστημα υγείας; Πώς καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας; «Μόνο καταλαβαίνουν αυτοί που το ζουν. Κανένας άλλος» (Θάλεια).

«Είμαι η δυστυχία που σπέρνει η Ιατρική· ακριβώς αυτό» (Μαρίνα). «Η ζωή μου ήτανε το πιο φτηνό πράγμα· δεν τη σεβόμουνα τη ζωή μου» (Μέλπω). «Όταν εκείνος βγήκε απ’ το νοσοκομείο, εγώ δεν είχα περίοδο» (Χαρίτη).

«Δεν είχα δικαίωμα να μην της δώσω τη δυνατότητα, αφού η επιστήμη την έδινε για μένα δεν θα το ήθελα ποτέ!» (Κική). «Στις φίλες μου δεν έλεγα ποτέ ότι έχω πέντε αδέρφια· έλεγα ότι έχω τέσσερα» (Φρύνη). «Θεέ μου, τι σού  ‘φταιξα και μ’ έκανες να βλέπω τον κόσμο μες από δυο παράθυρα;» (Αγλαΐα). «Αν δεν πάρω τώρα ψυχοφάρμακα, δεν θα πάρω ποτέ» (Βαγγελίτσα). «Θεέ μου, ευχαριστώ που έφυγε πριν από μένα· γιατί θα τη φόρτωνα στο γιο μου πλέον» (Βιργινία). «Καθόλου σαν ζευγάρι ζωή δεν ζούμε» (Ήρα). «Έγινα γιατρός για να γλιτώσω την οικογένειά μου από αυτό το σύστημα» (Τερψιχόρη).

«Είπα και ξανατολέω, απάν’ στην εγχείρηση» (Αντριάνα). «Πρέπει οι καθηγηταί, κάποιος καθηγητής, να βγάλει ένα βιβλίο τέτοιο, ότι να…» (Λουκάς). Η «Μεγάλη Κραυγή» είναι αυτό το βιβλίο. Δεν είναι μύθος. Είναι ιστόρημα πέρα κι από μυθιστόρημα. Είναι πραγματικότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:51