search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:48
MENU CLOSE

Ισπανία: Αντιδράσεις για τη θανάτωση της Εύας – Αναζητείται ο… Αδάμ

05.05.2015 16:00
Ισπανία: Αντιδράσεις για τη θανάτωση της Εύας – Αναζητείται ο... Αδάμ - Media

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους Πρωτόπλαστους αλλά σε δύο… χιμπαντζήδες, οι οποίοι το έσκασαν από ζωολογικό κήπο όπου ζούσαν στην Ισπανία.

 

Την κατακραυγή των φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει στην Ισπανία ο θάνατος ενός θηλυκού χιμπατζή, της Εύας, η οποία σκοτώθηκε από αστυνομικούς λίγη ώρα αφού το έσκασε από τον ζωολογικό κήπο όπου ζούσε, παρέα με τον αρσενικό σύντροφό της, τον Αδάμ.

«Ήταν πολύ νευρική, υπήρχε κίνδυνος να επιτεθεί στα μέλη της ομάδας έρευνας και δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν αναισθητικά βέλη», όταν η χιμπατζίνα εντοπίστηκε τελικά την Δευτέρα στη Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της ισπανικής πολιτοφυλακής.

«Επρόκειτο για δύο μεγάλους πιθήκους, έναν αρσενικό και έναν θηλυκό, βάρους 70-80 κιλών ο καθένας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι σε ένα πρωτεύον θηλαστικό τέτοιου μεγέθους το αναισθητικό χρειάζεται περίπου 5 λεπτά για να δράσει. Έτσι όμως το ζώο έχει αρκετό χρόνο για «να επιτεθεί», πρόσθεσε.

Ο Αδάμ και η Εύα δραπέτευσαν από τον ζωολογικό κήπο του Σα Κόμα, στην ανατολική Μαγιόρκα, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας. «Μάλλον παραμέρισαν τα κάγκελα του κλουβιού τους, όμως ακόμη δεν είμαστε βέβαιοι», είπε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αδάμ συνεχίζονται και σήμερα σε μια ορεινή περιοχή του νησιού. «Θα προσπαθήσουμε να τον πιάσουμε χωρίς να του κάνουμε κακό, όμως αν δεν έχουμε άλλη επιλογή θα πρέπει να τον σκοτώσουμε», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Η ισπανική οργάνωση για την προστασία των πρωτευόντων «Σχέδιο Μεγάλος Πίθηκος» ζήτησε σήμερα από τις αρχές να κλείσουν αμέσως τον ζωολογικό κήπο λόγω της «ανεύθυνης» στάσης που επέδειξαν οι ιδιοκτήτες και την «απουσία ενός πρωτοκόλλου ασφαλείας που οδήγησε στη διαφυγή και τον θάνατο» της Εύας.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τον θάνατο της Εύας και καταδικάζουμε ό,τι έγινε», είπε από την πλευρά του ο Χαβιέρ Μορένο, ο συνιδρυτής της οργάνωσης «Ισότητα για τα ζώα». «Δεν είναι η πρώτη φορά που ζώα το σκάνε από τέτοια μέρη και στη συνέχεια τα σκοτώνουν», υπογράμμισε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:48