search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:16
MENU CLOSE

Το αλισβερίσι της διαπραγμάτευσης καλά κρατεί…

06.05.2015 04:26
Το αλισβερίσι της διαπραγμάτευσης καλά κρατεί… - Media

Διαφωνίες προβάλλουν τώρα μεταξύ τους Ε.Ε και ΔΝΤ,  στις απαιτήσεις τους αλλά και στις δικές τους κόκκινες γραμμές , στο βάθος  της προοπτικής συμφωνίας…. μας ενημερώνει το Μαξίμου!!!

 

Διαφωνίες προβάλλουν τώρα μεταξύ τους Ε.Ε και ΔΝΤ, στις απαιτήσεις τους αλλά και στις δικές τους κόκκινες γραμμές, στο βάθος της προοπτικής συμφωνίας… μας ενημερώνει το Μαξίμου!!!

Με λίγα λόγια αν δεν συνεχιστεί η πολιτική των Μνημονίων και η εξαθλίωση των εργασιακών σχέσεων και των συντάξεων, δεν βάζουν την τζίφρα τους για εκταμίευση της δόσης Μέρκελ, Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι και ΔΝΤ.

Την ίδια ώρα το ΔΝΤ, διαψεύδει την είδηση ότι επιμένει σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, παρά το γεγονός ότι στη Ρίγα της Λετονίας ο Τόμσεν είπε ορθά κοφτά στους εταίρους ότι το ΔΝΤ δεν δίνει το μερίδιο του από τα λεφτά για την Ελλάδα αν δεν κουρευτεί το χρέος της!

Εν τω μεταξύ  όσο τρώγονται οι θεσμοί, η  Αθήνα στερεύει από  μετρητά…  Σήμερα αναμένεται να καταβάλει τη δόση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ με νύχια και με δόντια θα πληρώσει και τα 750 εκατ. που απομένουν προς το Ταμείο στις 12 Μαΐου .

Μετά από αυτήν, η επόμενη μεγάλη πληρωμή σε δανειστές, είναι στις 20 Ιουλίου με 3,5 δισ. και άλλα 3,2 δισ. τον Αύγουστο προς την ΕΚΤ.

Το θέμα όμως για την Γερμανία είναι πως ξέρει ότι  πληρώνοντας  η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της στον ΔΝΤ τον Μάιο, παίρνει γενναία ανάσα εν όψει της διαπραγμάτευσης  για το νέο «συνολικό πακέτο βοήθειας», στις αρχές Ιουνίου… γεγονός που δεν τους βολεύει, αφού ξέρουν ότι μπορεί ακόμη και να απειλήσει τους εταίρους ότι αν δεν πάρει χρήματα δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις στην ΕΚΤ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:16