search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:18
MENU CLOSE

Άνθρακες ο θησαυρός της έκπτωσης φόρου

06.05.2015 08:18
Άνθρακες ο θησαυρός της έκπτωσης φόρου - Media

Παρά τις αρχικά αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι οι φορολογούμενοι που θα εμφανιστούν διατεθειμένοι να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο τους, θα τύχουν γενναίας έκπτωσης φόρου, φαίνεται να επικρατούν τώρα ποιο… ώριμες  σκέψεις ελέω δημοσιονομικού κόστους και διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό της έκπτωσης που θα νομοθετηθεί άμεσα δεν πρόκειται να ξεπερνά το 2,5%.

Παρά τις αρχικά αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι οι φορολογούμενοι που θα εμφανιστούν διατεθειμένοι να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο τους, θα τύχουν γενναίας έκπτωσης φόρου, φαίνεται να επικρατούν τώρα ποιο… ώριμες σκέψεις ελέω δημοσιονομικού κόστους και διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό της έκπτωσης που θα νομοθετηθεί άμεσα δεν πρόκειται να ξεπερνά το 2,5%.

Είναι ένα σαφώς υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με το… 0% που ισχύει σήμερα αλλά ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με αυτά που είχαν διαρρεύσει και τα οποία εκτοξεύονταν μέχρι το 15%. Προφανώς, το γεγονός ότι από τη διαδικασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να βάλει στα ταμεία του περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, δεν επιτρέπει στην πολιτική ηγεσία να δώσει κάτι περισσότερο.

Η έκπτωση φόρου, θα αφορά σε αυτούς που θα πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του φόρου εφάπαξ μέχρι την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης. Πρακτικά δηλαδή, μέχρι τις 30 Ιουλίου. Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων, αναμένεται να τεθεί στη διάθεση των φορολογουμένων την επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Τρίτη). Δε αποκλείεται, σε πρώτη φάση να υποβάλλονται μεν οι δηλώσεις αλλά να μην είναι εφικτή η αυτόματη εκκαθάριση του φόρου.

Και αυτό διότι πολλές από τις αλλαγές που επίκεινται (π.χ επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής, αύξηση φόρου στα ΙΧ και στις πισίνες, μη φορολόγηση των αγροτικών αποζημιώσεων, καθιέρωση αφορολογήτου για τις αγροτικές επιδοτήσεις και αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από «μπλοκάκια» αγγίζει και τη διαδικασία της εκκαθάρισης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03