search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:01
MENU CLOSE

Μια jazz Πρωτομαγιά, χορεύοντας σουίνγκ…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1863
07-05-2015
09.05.2015 03:00
Μια jazz Πρωτομαγιά, χορεύοντας σουίνγκ… - Media

Η Σύρος μύριζε καλοκαίρι, το φεγγάρι «γέμιζε», το τριήμερο της Πρωτομαγιάς έφερε πολύ κόσμο στο νησί. 

 
Η Σύρος μύριζε καλοκαίρι, το φεγγάρι «γέμιζε», το τριήμερο της Πρωτομαγιάς έφερε πολύ κόσμο στο νησί. 
 
Βράδυ Πέμπτης. Το δημαρχείο της Ερμούπολης φωτισμένο. Στο πλάτωμα, ανάμεσα στα σκαλιά, μερικοί από τους καλύτερους τζαζίστες της χώρας. Στην αρχή,  Γιώργος Κοντραφούρης – organ, Γιώτης Σαμαράς – κιθάρα, Γιώργος Τρανταλίδης – τύμπανα, και στη συνέχεια Andreas Polyzogopoulos Quartet (Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα, flugenhorn, Κωστής Χριστοδούλου – πλήκτρα, Αντώνης Μαράτος – μπάσο, Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης – τύμπανα). Η πλατεία γεμάτη κόσμο, παιδιά που παίζουν, αγόρια και κορίτσια αγκαλιασμένα, μεσήλικες που δειλά – δειλά κουνιούνται με τον ρυθμό. 
 
Πέμπτη βράδυ, και η τετραήμερη  γιορτή για  την International Jazz Day – που γιορτάζεται για τέταρτο χρόνο διεθνώς – μόλις έχει αρχίσει. Μια ομάδα  μουσικών, με «ψυχή»  τον Θωμά Αλβέρτη, και η ΑΜΚΕ «b-jazz» διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά στη Σύρο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και την υποστήριξη του Δήμου Ερμούπολης, αυτό το φεστιβάλ, που ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη, με την απονομή των βραβείων του πρώτου ελληνικού διαγωνισμού jazz στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων», ο οποίος  φέρει και το όνομά του.
 
Ήταν η πρώτη φορά που ήρθα τόσο κοντά σ’ αυτό το είδος μουσικής και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Όχι μόνο από τη μουσική αλλά και από τον χορό, μια και το σουίνγκ είχε την τιμητική του το βράδυ του Σαββάτου με τη χορευτική ομάδα «Lindy Hop Athens». Έξι νέοι παρέσυραν τους θεατές σ’ ένα υπαίθριο πάρτι στην πλατεία, που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα στο «Ελιά», με d.j τη Μαριάντζελα. Το βράδυ της Παρασκευής, σ’ έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Ερμούπολης,  στο «Όνειρο», απολαύσαμε βραζιλιάνικη τζαζ, με τη Μιράντα Βερούλη και τους  Desafinados.
 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη  Ν. Αιγαίου Γιώργο Λεονταρίτη μ’ έκανε να φύγω αισιόδοξος. Τα σχέδια για τον πολιτισμό είναι πολλά και μεγαλόπνοα, με αρχή τη μεγάλη γιορτή της Δήλου, στο τέλος του μήνα, την επιθυμία να αναδειχθεί ο πολιτισμός του τοπίου μέσα από την αρχιτεκτονική, να βοηθηθούν τα μικρότερα νησιά κι άλλα πολλά.
 
Ευχαριστώντας μέσα από την καρδιά μου τον Σπύρο Κατωπόδη, που διηύθυνε άψογα τον τομέα της ενημέρωσης, ανανεώσαμε με τον Θωμά και τ’ άλλα παιδιά της τζαζ το ραντεβού μας για το τέλος Ιουλίου, σ’ ένα άλλο νησί των Κυκλάδων, το αγαπημένο μου, την Τήνο…
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:00