search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:51
MENU CLOSE

Τέλος καπνού και στην Ισπανία!

04.01.2011 09:52
Τέλος καπνού και στην Ισπανία! - Media

Όπως φαίνεται, οι Ισπανοί πειθάρχησαν στον αντικαπνιστικό νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους. Ο νόμος άρχισε να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου δίχως να σημειωθεί κανένα παρατράγουδο.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Όπως φαίνεται, οι Ισπανοί πειθάρχησαν στον αντικαπνιστικό νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους. Ο νόμος άρχισε να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου δίχως να σημειωθεί κανένα παρατράγουδο. Οι άνθρωποι πειθάρχησαν με τη μία, δίχως τη γνωστή περίοδο προσαρμογής και τις άλλες νεοελληνικές πατέντες που έχουν θεωρητικοποιήσει την ασυδοσία. Στη χώρα μας κάθε μαλακία περνά για επαναστατική αντίδραση. Αν δεν κάνω λάθος και η Ισπανία είναι μεσογειακή χώρα, άρα και οι Ισπανοί διαθέτουν – αν επιτρέπεται δηλαδή – το λεγόμενο μεσογειακό ταμπεραμέντο, με το οποίο δικαιολογούμε το μαύρο μας το χάλι. Προσώρας λοιπόν στην Ισπανία δεν αναπτύχθηκαν αντικαπνιστικά μέτωπα «διανοούμενων» και «καλλιτεχνών», δεν διέρρευσαν θεωρίες που προωθούν τον απίθανο επαγωγικό συλλογισμό που στηρίζεται στο γεγονός ότι επειδή ο Χίτλερ ήταν άκαπνος, άρα όλοι οι αντικαπνιστές είναι ναζιστές. Κάποια στιγμή, με την ησυχία μας, δεν βιαζόμαστε, ίσως πρέπει να ρεγουλάρουμε τα αντανακλαστικά μας: τουτέστιν, πριν θέσουμε το ακαταμάχητο επιχείρημά μας… να το ξανασκεφτούμε. Είναι κι αυτό μια αρχή!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:51