12/12/2019 20:30:31

Κάλπες σε... δημόσια πλυντήρια και παμπ – Εξαιρετικά χαλαρή η διαδικασία της ψήφου στη Βρετανία (Photos)

Κάλπες σε... δημόσια πλυντήρια και παμπ – Εξαιρετικά χαλαρή η διαδικασία της ψήφου στη Βρετανία (Photos) - Media

 

Τα εκλογικά κέντρα έχουν στηθεί σε διάφορους χώρους, όπως ένα πλυντήριο στην Οξφόρδη, ένας ανεμόμυλος κοντά στο Μπράιτον ή μια αίθουσα πυγμαχίας στο Κίνγκστον, χωρίς να λογαριάσει κανείς τις εκκλησίες, τα τζαμιά και τους ινδουιστικούς ναούς.

Στη Βρετανία οι ψηφοφορίες διεξάγονται παραδοσιακά την Πέμπτη, όταν τα σχολεία, τα οποία αλλού στον κόσμο φιλοξενούν τα εκλογικά κέντρα, είναι σχεδόν όλα ανοικτά. Έτσι χρειάζεται να βρεθούν άλλοι χώροι.

Το γιατί γίνονται οι ψηφοφορίες την Πέμπτη στη χώρα αυτή είναι κάτι που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τους ειδικούς. Καθώς δεν υπάρχει κάποιος επίσημος λόγος, η πιο συνηθισμένη εξήγηση είναι ότι κάποτε αυτό επέτρεπε να αποφεύγεται η ψήφος έπειτα από μεθύσι, καθώς οι εργάτες πληρώνονται την Παρασκευή.

Σε τελείως διαφορετικό κλίμα από αυτό που έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας οι Βρετανοί προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε μία αναμέτρηση που αναμένεται πιο αμφίρροπη από ποτέ. Πάντως στα εκλογικά… τμήματα η εκλογική διαδικασία διεξάγεται με απόλυτη ηρεμία έως εξωπραγματική χαλαρότητα, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Reuters. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.