09/12/2019 23:25:51

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Πακιστάν

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Πακιστάν - Media

 

Οι Πακιστανοί ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο που μετέφερε διπλωμάτες και το οποίο συνετρίβη σε ένα απομονωμένο χωριό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι ισλαμιστές αντάρτες δεν έχουν γνωστή παρουσία.

Έξι άνθρωποι, δύο πιλότοι και τέσσερις ξένοι, μεταξύ των οποίων οι πρεσβευτές της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων, έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί, όταν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην κοιλάδα Ναλτάρ, μία απομακρυσμένη περιοχή στην επαρχία Τζιλγκίτ-Μπαλτιστάν (βορειοανατολικά), στην οποία έχουν τη μικρότερη διείσδυση οι Ταλιμπάν.

Σε ανακοίνωσή τους οι πακιστανοί ταλιμπάν (TTP) ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο με έναν πύραυλο αέρος-εδάφους, που χρησιμοποιούν σπάνια, σε μία περιοχή των Ιμαλαΐων στην οποία ο πακιστανικός στρατός ασκεί ισχυρό έλεγχο.

Μία αντιπροσωπεία πρεσβευτών, διπλωματών και δημοσιογράφων επισκεπτόταν την τουριστική περιοχή Τζιλγκίτ-Μπαλτιστάν, όταν ένα από τα τρία ελικόπτερα στα οποία επέβαιναν συνετρίβη κατά την προσγείωσή του πάνω σε ένα σχολείο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος της αποστολής που επέβαινε σε ένα από τα άλλα δύο ελικόπτερα.

Οι ταλιμπάν υποστήριξαν επίσης ότι είχαν στόχο τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ. Ο τελευταίος επρόκειτο να μεταβεί σήμερα στο Τζιλγκίτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιλγκίτ-Μπαλτιστάν, όμως δεν αναμενόταν στο απομακρυσμένο χωριό Νομάν, όπου σημειώθηκε το συμβάν, και δεν βρισκόταν σε κανένα από τα ελικόπτερα, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.