search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49
MENU CLOSE

Μάχη με το θάνατο δίνουν οι τραυματίες στα ΕΛΠΕ – Λαφαζάνης: Να αποδοθούν οι ευθύνες

08.05.2015 14:10
Μάχη με το θάνατο δίνουν οι τραυματίες στα ΕΛΠΕ – Λαφαζάνης: Να αποδοθούν οι ευθύνες - Media

Σοβαρή κρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της μεγάλης έκτασης των εγκαυματικών επιφανειών και του εισπνευστικού εγκαύματος η κατάσταση της υγείας του τραυματία εργαζόμενου των ΕΛΠΕ, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

 

Σοβαρή κρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της μεγάλης έκτασης των εγκαυματικών επιφανειών και του εισπνευστικού εγκαύματος η κατάσταση της υγείας του τραυματία εργαζόμενου των ΕΛΠΕ, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Η παρακολούθησή του γίνεται από ομάδα ιατρών οι οποίοι είναι ειδικοί στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων και βαρέως πασχόντων. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος με συνοδεία ιατρικού προσωπικού από το Αττικό νοσοκομείο στο 251 ΓΝΑ.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις εργαζόμενοι τραυματίες. Ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος, ο δεύτερος, 43 ετών, με εισπνευστικό έγκαυμα, διασωληνωμένος επίσης, ενώ διασωληνώθηκε και ο τρίτος, ένας 29χρονος άντρας με εγκαύματα στα χέρια. Ωστόσο η κατάσταση του τρίτου τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν δύο τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρώτος, με εγκαύματα β’ βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο δεύτερος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

«Αυτό που ζητήσαμε – και το ζητήσαμε επειγόντως ως κυβέρνηση κι εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει τα ΕΛ.ΠΕ.- είναι η άμεση και ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας» δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στον τόπο του δυστυχήματος στα Ελληνικά Πετρέλαια.

«Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα εκ μέρους της κυβέρνησης την οδύνη του, αλλά και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49