18/12/2018 16:21:38
13.11.2009

Θέματα-φωτιά στην ΠΟΕΣΥ

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με αρκετές αντεγκλήσεις και παραφωνίες πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι η συνεδρίαση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και φλέγοντα, με τους προέδρους και τα μέλη των Ενώσεων να ιεραρχούν και να καταθέτουν προτάσεις για το μέλλον τον δημοτικών ραδιοσταθμών, τους εργαζόμενους με συμβάσεις έργου στην ΕΡΤ, το ασφαλιστικό κ.ά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, της ΕΣΠΗΤ Γιάννης Πλαχούρης, της ΕΣΗΕΜ - Θ Μόσχος Βοϊτσίδης, της ΕΣΗΕΠΗΝ Απ. Βουλδής και ο γ.γ. της ΕΣΗΕΘΣΕ Γιάννης Σιούλας.

Για τα δημοτικά ραδιόφωνα αποφασίστηκε εντός 8ημέρου να ετοιμαστεί κοινή πρόταση όλων των Ενώσεων, με βάση τις ήδη έτοιμες τροπολογίες από ΕΣΗΕΜΘ και ΕΣΗΕΑ, που θα τεθούν και υπ’ όψιν όλων των εργαζομένων στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς. Και αυτό για να προλάβουν τις προθεσμίες που έδωσε ο πρώην υπ. Εσωτερικών.

Στο άλλο φλέγον θέμα, αυτό των εργαζομένων με συμβάσεις έργου στην ΕΡΤ, η ΠΟΕΣΥ και οι ενδιαφερόμενες Ενώσεις προσανατολίζονται να ζητήσουν ραντεβού με τη νέα διοίκηση (τους ανέτρεψε τις προθεσμίες η παραίτηση Παναγόπουλου) προκειμένου να το συζητήσουν και να βρεθούν λύσεις που θα διέπονται από κοινωνικά κριτήρια (όχι στην πολυθεσία).

Τέλος, δίνεται κατεπείγουσα προτεραιότητα για δράσεις σχετικά με τα new media, τo ασφαλιστικό και τα δελτία παροχής υπηρεσιών, ώστε να υπάρξουν προτάσεις κοινής αποδοχής με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, για να προλάβουν τις εξελίξεις και να μην τρέχουν πίσω από αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.