search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:35
MENU CLOSE

Το γκαζωμένο «Πράσινο Ποντίκι»

05.01.2011 22:32
Το γκαζωμένο «Πράσινο Ποντίκι» - Media

Το «Πράσινο Ποντίκι» , που κυκλοφορεί την Πέμπτη μαζί με το «Π», υποδέχεται το 2011 με γκάζια και με δυο θέματα για τη διαπλοκή και τη διαφθορά που θα συζητηθούν.

Το «Πράσινο Ποντίκι» , που κυκλοφορεί την Πέμπτη μαζί με το «Π», υποδέχεται το 2011 με γκάζια και με δυο θέματα για τη διαπλοκή και τη διαφθορά που θα συζητηθούν.

Το πρώτο θέμα αφορά στα σκουπίδια και τον εθνικό μας «σκουπιδιάρη». Στο πώς, δηλαδή, υπουργεία και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν παραδώσει το σχεδιασμό και τη διαχείριση των απορριμμάτων στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από συγκεκριμένα τεχνολογίες. Αποκαλύπτει ακόμα το «παραμύθι» της αναγκαιότητας κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα, πώς επιλέχθηκαν τα πιο ακριβά έργα και  ποια  εταιρεία βρίσκεται πίσω από όλα τα έργα διαχείρισης των αποβλήτων στη χώρα.

Το δεύτερο θέμα αφορά στη διαφθορά στις Βρυξέλλες και τα λόμπι των πολυεθνικών. Οι αποκαλύψεις γίνονται από 4 διεθνείς μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, οι οποίες ξεσκέπασαν το βρετανικό κολοσσό στον τομέα της ενέργειας RWE (npower), θυγατρική της γερμανικής ενεργειακής υπερδύναμης RWE, την Goldman Sachs και την Ένωση Εμπόρων Παραγώγων (ISDA) και αποκάλυψαν τον τρόπο που κινούν τα νήματα της διαφθοράς, επηρεάζουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ικανοποιούν τα συμφέροντά τους σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Στο «Πράσινο Ποντίκι» μιλά ακόμα ο έλληνας καθηγητής Λευτέρης Οικονόμου που μαζί με άλλους ευρωπαίους πρωτοπόρους επιστήμονες κατασκευάζουν με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας τον αόρατο μανδύα του Χάρι Πότερ.

Και ακόμα, ένα ρεπορτάζ για το πώς το Ακαθάριστο ΕθνικόΠροϊόν αργοπεθαίνει για να δώσει τη θέση του στον δείκτη της Ακαθάριστης Εθνικής Ευτυχίας.

Καλό 2011, καλά γκάζια!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24