search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:00
MENU CLOSE

Η ΕΚΤ στο ρόλο του «κακού» της διαπραγμάτευσης

12.05.2015 08:24
Η ΕΚΤ στο ρόλο του «κακού» της διαπραγμάτευσης - Media

Στον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πήρε το ρόλο του  κακού στο «ελληνικό δράμα» αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

 

Στον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πήρε το ρόλο του  κακού στο «ελληνικό δράμα» αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Όπως επισημαίνει, η ΕΚΤ, παρόλο που επισήμως δεν συμμετέχει στις πολιτικές διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, προέβη σε μία σειρά μεροληπτικών κινήσεων από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο μεταξύ όπως δημοσιεύει ο Μιχάλης Ιγνατίου «στις κρίσιμες στιγμές, «η ΕΚΤ μετατρέπεται σε ενεργό πολιτικό παίκτη», σημειώνει ο Jacob Funk Kierkegaard του Ινστιτούτου  Peterson στην Ουάσιγκτον προσθέτοντας πως στόχος της είναι να κάνει τους απείθαρχους πολιτικούς της ευρωζώνης να κάνουν πράγματα που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έκαναν και οι απειλές στην περίπτωση της Ελλάδας δεν αποτελούν εξαίρεση».

Επίσης η εφημερίδα Guardian όπως και το BBC σε δημοσιεύματα τους αναφέρονται στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη χθες μετά το Eurogroup που ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ναι μεν έχει υπάρξει πρόοδος, αλλά δεν μπορεί να υπογραφεί καμία συμφωνία. Πολλώ δε μάλλον να εκταμιευτεί μέρος ή το σύνολο της τελευταίας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ. Και κάπως έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να πορευτεί με τα δικά της χρήματα και να μετρήσει τις ανάγκες της. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το θάμνο. Το θέμα της ρευστότητας είναι ένα τρομερά επείγον ζήτημα. Από πλευράς χρόνου μιλάμε για τις επόμενες δύο εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά.

Αν και η ΕΚΤ προσπαθεί να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στις γειτονικές χώρες της ευρωζώνης, οικονομολόγοι προειδοποιούν για τον προφανή κίνδυνο τόσο για τις χώρες της περιφέρειας όσο και για την ίδια τη νομισματική ένωση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:59