search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:45
MENU CLOSE

Bloomberg: Η ΕΚΤ είναι απίθανο να περιορίσει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα

12.05.2015 08:56
Bloomberg: Η ΕΚΤ είναι απίθανο να περιορίσει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα - Media

«Η Ελλάδα έδωσε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη δικαιολογία για να διατηρήσει τη συνέχιση της ρευστότητας στο τραπεζικό της σύστημα, πείθοντας τους πιστωτές της ότι σκοπεύει να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές για να αποφύγει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

 

«Η Ελλάδα έδωσε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη δικαιολογία για να διατηρήσει τη συνέχιση της ρευστότητας στο τραπεζικό της σύστημα, πείθοντας τους πιστωτές της ότι σκοπεύει να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές για να αποφύγει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η πίεση και στις δύο πλευρές (της Ελλάδας και των πιστωτών της) έχει ενταθεί, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να επανεκτιμήσει τα όρια της έκτακτης ρευστότητας, η οποία διατηρεί σε λειτουργία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Αν και κάποιοι κεντρικοί τραπεζίτες πιέζουν για αυστηρότερους όρους, είναι τώρα απίθανο ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει τον περιορισμό της χρηματοδότησης αυτή την εβδομάδα», σημειώνει το Bloomberg, αναφέροντας ως πηγές δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times τονίζει ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή να γίνει σήμερα- οπότε και λήγει – η πληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τερματίζοντας ημέρες αβεβαιότητας για το αν η Αθήνα θα χρησιμοποιούσε τη δόση αυτή ως διαπραγματευτικό όπλο στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν χθες μία συζήτηση ρουτίνας για το ελληνικό πρόγραμμα και εξέδωσαν μία ανακοίνωση που ήταν πολύ πιο χλιαρή απ’ ότι ήλπιζε η Αθήνα – καλωσορίζοντας τη βελτίωση του κλίματος στις συζητήσεις, αλλά προειδοποιώντας ότι «χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να καλυφθούν οι διαφορές». Η φρασεολογία αυτή, προσθέτουν οι FT, «δεν αναμένεται να δώσει στην ΕΚΤ τη διέξοδο που θα χρειαζόταν για να άρει τους περιορισμούς στην έκδοση εντόκων γραμματίων από την Αθήνα, τα οποία αγοράζονται σχεδόν αποκλειστικά από ελληνικές τράπεζες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:45