search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:36
MENU CLOSE

Κομισιόν: «Ενδεχομένως και σε δέκα ημέρες συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο»

12.05.2015 11:17
Κομισιόν: «Ενδεχομένως και σε δέκα ημέρες συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο» - Media

Οι εργασίες του Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικές συζητήσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, είπε  η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. 

Οι εργασίες του Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικές συζητήσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, είπε πριν από λίγο η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο στόχος είναι να προχωρήσουν τα θέματα που είναι ανοιχτά και να υπάρξει γρήγορη πρόοδος.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup αποτελούσε εξαρχής στόχο της Επιτροπής, ενώ ήταν αποτέλεσμα της σημαντικής προόδου που επετεύχθη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στο εξής, στόχος της Επιτροπής είναι να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι διαπραγματεύσεις, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα μπορούσε να υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) ακόμα και σε δέκα ημέρες, αν και υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα στα οποία υπάρχουν αποκλίσεις, μεταξύ των οποίων και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, παραπέμποντας στις χτεσινές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσαν πως ένα έκτακτο Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί, μόλις υπάρξει η συμφωνία με τους θεσμούς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:34