08/08/2020 15:06:37
13.11.2009

«Έρωτας» στο briefing

Η ερωτική παράδοση θέλει τις μεγάλες και παράφορες αγάπες να πηγαίνουν στον παράδεισο, ενώ η στυγνή, λαϊκή μας κουλτούρα ορίζει πως οι τρελοί έρωτες ζουν και αναπνέουν μέσα από τις… συγκρούσεις.

Έναν τέτοιο έρωτα – πλατωνικό – με συγκρούσεις και… μπηχτές ζουν τα τελευταία 24ωρα οι πολιτικοί συντάκτες που καλύπτουν το  briefing με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.

Αφορμή της πρόσφατης παρεξήγησης (την περασμένη Δευτέρα) στάθηκε το γεγονός της ελλιπούς ενημέρωσης για τις δραστηριότητες της κυβέρνησης εντός και εκτός τειχών του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε έντονο ύφος και αφού είχε τελειώσει η κυβερνητική ενημέρωση της Δευτέρας, οι πολιτικοί συντάκτες ζητούσαν εξηγήσεις από τον Πεταλωτή γιατί δεν είχαν ενημέρωση για τις άτυπες συναντήσεις υπουργών στο Μαξίμου το Σαββατοκύριακο.

Ο Γιώργος κατάλαβε το λάθος του και την επόμενη ημέρα σε άτυπη ενημέρωση έδωσε πληροφορίες για τις επόμενες κυβερνητικές (διήμερες) κινήσεις.

Εν τω μεταξύ διευκρινίστηκαν επιτέλους μέσω Προεδρικού Διατάγματος οι αρμοδιότητες των υπουργείων για τα ΜΜΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει τις γ.γ. Τύπου και Ενημέρωσης και τη διεύθυνση εποπτείας ΜΜΕ, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος παίρνει τα ηνία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.