21/05/2019 23:19:07

Φανάρια με ομόφυλα ζευγάρια στη Βιέννη (Photos)

Φανάρια με ομόφυλα ζευγάρια στη Βιέννη (Photos) - Media

 

Δεκάδες φανάρια έχουν αντικατασταθεί στην Βιέννη με φανάρια στα οποία απεικονίζονται ομόφυλα ζευγάρια, σε μια προσπάθεια αύξησης της οδικής ασφάλειας στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι ελπίζουν να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια μέσω της απόσπασης της προσοχής των οδηγών και των πεζών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πόλης. Επιπλέον, αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι τα ομόφυλα φανάρια θα δώσουν μια πιο απελευθερωμένη εικόνα στη Βιέννη ενόψει του διαγωνισμού της Eurovision.

Τo 2014, υπήρξε μια μεγάλη διαμάχη στην γερμανική πόλη του Ντόρτμουντ εξαιτίας της υπεροχής των ανδρικών μορφών στα φανάρια και πολιτικοί από το κόμμα των Πρασίνων, αλλά και από σοσιαλδημοκρατικά κόμματα κάλεσαν τον δήμο της πόλης να αποδώσει ισότητα των φύλων στα φανάρια.

Παρά την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων στα φανάρια, οι γυναικείες φιγούρες συνεχίζουν να υπερισχύουν σε αριθμό έναντι των ανδρικών φιγούρων στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.