21/01/2019 15:01:29

Απεγκλωβίστηκαν οι τουρίστες από το Φαράγγι της Σαμαριά

Απεγκλωβίστηκαν οι τουρίστες από το Φαράγγι της Σαμαριά - Media

 

Δεκάδες επισκέπτες εγκλωβίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης  μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά, όταν λόγω βροχοπτώσεων «φούσκωσε» ο χείμαρρος που διασχίζει τον Εθνικό Δρυμό με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη και επικίνδυνη η διάσχιση του φαραγγιού.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι φύλακες του φαραγγιού που με την βοήθεια κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης και πυροσβεστών κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το σημείο που βρίσκονταν αποκλεισμένοι οι περιπατητές, οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον οικισμό «Σαμαριά», όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της αντιπεριφέρειας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, οι περιπατητές που αποκλείστηκαν είναι καλά στην υγεία τους,ενώ μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα οδηγηθούν εκτός του φαραγγιού.

Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώθηκε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές διάβασης και υποδοχής των επισκεπτών, το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό τηΤετάρτη προκειμένου να ελεγχθεί και να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργικότητα του.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.