search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:14
MENU CLOSE

Πέντε νεκροί και 50 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στις ΗΠΑ

13.05.2015 04:47
Πέντε νεκροί και 50 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στις ΗΠΑ - Media

Επιβατικό τρένο της Amtrak στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 200 επιβάτες εκτροχιάστηκε χθες βράδυ (ώρα ΗΠΑ) στη βόρεια Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50 άλλοι, κάποιοι από αυτούς σοβαρά, δήλωσαν οι αρχές.

 

Επιβατικό τρένο της Amtrak στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 200 επιβάτες εκτροχιάστηκε χθες βράδυ (ώρα ΗΠΑ) στη βόρεια Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50 άλλοι, κάποιοι από αυτούς σοβαρά, δήλωσαν οι αρχές.

Οι αρχές δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν τι προκάλεσε το δυστύχημα από το οποίο αναποδογύρισαν βαγόνια στη συνοικία Πορτ Ρίτσμοντ της πόλης κατά μήκος του ποταμού Ντελαγουέρ.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Μάικλ Νούτερ, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσαν πως περισσότεροι από 50 άλλοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής και πως έξι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Είναι το απόλυτο καταστροφικό χάος”, δήλωσε ο Νούτερ. “Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο”.

Η Amtrak ανακοίνωσε ότι 238 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος επέβαιναν στην αμαξοστοιχία αριθμός 188 που εκτροχιάστηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρία σιδηροδρόμων δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες της Amtrak ανεστάλησαν σε ολόκληρο τον σιδηροδρομικό διάδρομο ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια.

Επικαλούμενο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το CNN μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Την ώρα του δυστυχήματος ο καιρός ήταν καλός.

“Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη εδώ. Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό”, δήλωσε ο Νούτερ στους δημοσιογράφους.

Τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν από το MSNBC έδειξαν δεκάδες διασώστες ανάμεσα στα συντρίμμια του τρένου με φανούς, ενώ βαγόνια ήταν πεσμένα σε σχήμα ζιγκ ζαγκ πάνω στις γραμμές. Φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος δείχνουν διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες σε φορεία.

Ο Πάτρικ Μέρφι, πρώην μέλος του Κογκρέσου από την Πενσιλβάνια, ο οποίος επέβαινε στο τρένο, δήλωσε στο MSNBC ότι το βαγόνι του 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12