25/02/2020 05:30:55
13.11.2009

Επίθεση χάκερ στο www.topontiki.gr

Μεγάλης διάρκειας επίθεση από χάκερ δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή το www.topontiki.gr με προφανή στόχο να μπλοκαριστεί η λειτουργία του, κάτι που πέτυχε ο αυτουργός της για τουλάχιστον 4 ώρες.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο όσοι φίλοι προσπαθούσαν να μπουν λίγο πριν από το μεσημέρι στο site της εφημερίδας μας δεν μπορούσαν ή το έβρισκαν πολύ αργό.

Όπως μας ενημέρωσαν οι τεχνικές εταιρείες που μας υποστηρίζουν, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν άρχισε επίθεση με DDOS Αttack, «βομβαρδίζοντας» όλες αυτές τις ώρες το www.topontiki.gr με απειράριθμες αιτήσεις που ήταν πολύ δύσκολο να αποκρουστούν. Η επίθεση αυτή είναι απολύτως στοχευμένη και προσομοιώνει πάρα πολλές ταυτόχρονες αιτήσεις προς τη σελίδα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο server να ανταποκριθεί.

Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι είχε ως χώρες προέλευσης την Ουκρανία και τη Ρουμανία (!), αλλά δεν αποκλείεται να προερχόταν από την Ελλάδα και οι διαδρομές που ακολουθήθηκαν να ήταν παραπλανητικές.

Ήδη άρχισε μια πιο λεπτομερής έρευνα και ελπίζουμε να καταφέρουμε να βρούμε άκρη, διότι θεωρούμε την επίθεση ύποπτη. Έχουμε κάτι τρελές ιδέες για την ταυτότητα των δραστών, αλλά, χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση, δεν θα κάνουμε δημόσια νύξη. Αν αποδώσει η έρευνα, θα σας ενημερώσουμε. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ζητάμε την κατανόησή σας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε... Tώρα μπορείτε να μπείτε κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.