search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:07
MENU CLOSE

Νέες φωτογραφίες από τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου (Photos)

13.05.2015 08:56
Νέες φωτογραφίες από τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου (Photos)  - Media

Κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Ο Αστακός». 

 

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Αστακός» («The Lobster») κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, που ξεκινάει σήμερα, 13 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαΐου. Το νέο φιλμ του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του μεγάλου φεστιβάλ, 17 χρόνια μετά τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια μέρα».

Η υπόθεση της ταινίας αφηγείται μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό μέλλον. Σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας, οι άνθρωποι μεταφέρονται σ’ ένα επιβλητικό Ξενοδοχείο, όπου πρέπει να επιλέξουν τον σύντροφό τους μέσα σε 45 μέρες. Αν δεν τα καταφέρουν, μεταμορφώνονται σε ζώα και αφήνονται ελεύθερα στο Δάσος. Μην έχοντας βρει ταίρι, ένας άνδρας το σκάει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκει το ταίρι του, παρόλο που αυτό είναι ενάντια στους κανονισμούς.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λέα Σεντού, Μπεν Γουίσο, Τζον Σ. Ράιλι, Ολίβια Κόλμαν, Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου. 

Ο Γιώργος Λάνθιμος συμμετείχε και το 2009 στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών με τον «Κυνόδοντα».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:07