search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:03
MENU CLOSE

Την αναμόρφωση του νομικού καθεστώτος του Εθνικού εξήγγειλε ο Ξυδάκης

13.05.2015 12:54
Γνωστός ηθοποιός έμαθε από…Δελτίο Τύπου πως δεν θα είναι στην παράσταση (Video) - Media

Την αναμόρφωση του νομικού καθεστώτος του Εθνικού Θεάτρου εξήγγειλε σήμερα ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης κατά την εγκατάσταση της νέας διοίκησης στο πρώτο θέατρο της χώρας. 

 

Την αναμόρφωση του νομικού καθεστώτος του Εθνικού Θεάτρου εξήγγειλε σήμερα ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης κατά την εγκατάσταση της νέας διοίκησης στο πρώτο θέατρο της χώρας.

«Ο νομοθετικός εκσυγχρονισμός του Εθνικού Θεάτρου, που θα προχωρήσει αφού λάβουμε υπ’ όψιν μας τις προτάσεις της νέας διοίκησης, θα θωρακίσει τη χρήση του δημοσίου χρήματος και θα συμβάλει στον ιδρυτικό σκοπό του θεάτρου, που είναι η διαρκής και σε βάθος θεατρική παιδεία του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Ξυδάκης, συγχαίροντας τα μέλη τού νέου Διοικητικού Συμβουλίου και το νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή.

«Δεν είμαστε τεχνοκράτες, ούτε γραφειοκράτες, είμαστε καλλιτέχνες με την ίδια προσδοκία: ένα σπουδαίο, ελληνικό Εθνικό Θέατρο», είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Θανάσης Παπαγεωργίου. Ενώ ο κ. Στάθης Λιβαθινός τόνισε: «Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε το χατίρι κανενός, αλλά για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στο θέατρο, για να προσφέρουμε κάτι φωτεινό, τώρα ειδικά, που ο τόπος δοκιμάζεται».

Αφού αναφέρθηκε σε σχέδια και προτάσεις του σχετικά με την αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας και της οικονομικής διαχείρισης του Εθνικού Θεάτρου, ο νέος Διευθυντής ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες από τους οποίους ζήτησε να επαναδιαπραγματευθούν τις συμβάσεις τους. Και διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει στο ρεπερτόριο που έχει ανακοινωθεί από την προηγούμενη διοίκηση «με τις απαραίτητες αλλαγές και με πολύ σεβασμό στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτό».

Ανάμεσά τους είναι και ο ίδιος ο κ. Παπαγεωργίου, που, είχε αποδεχθεί σε ανύποπτο χρόνο πρόταση της προηγούμενης διοίκησης για δυο παραστάσεις. Από τη στιγμή, όμως, που έγινε Πρόεδρος του ΔΣ, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη μια εκ των δυο συμβάσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:02