search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:27
MENU CLOSE

Νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Πάγκαλου

07.01.2011 07:56
Νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση για τις δηλώσεις Πάγκαλου  - Media

Ασφαλείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου περί «κοπριτών» δημοσίων υπαλλήλων κρατά η κυβέρνηση ενώ νέα σχόλια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης η οποία ζητά από τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει.

Ασφαλείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου περί «κοπριτών» δημοσίων υπαλλήλων κρατά η κυβέρνηση, που μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της  Γιώργου Πεταλωτή διαμηνύει πως «σεβόµαστε τον Έλληνα πολίτη και τον Έλληνα δηµόσιο υπάλληλο» και οι εκφράσεις αυτές είναι εκφράσεις του κυρίου Πάγκαλου, δεν είναι εκφράσεις της κυβέρνησης».

Ωστόσο, νέα σχόλια που εκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη λήξη της συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής την Τετάρτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης η οποία και ζητά από τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο όπως φαίνεται να αποκάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους «κοπρίτες» στα πλαίσια ομιλίας του στην Οξφόρδη.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο κ. Πάγκαλος απάντησε χαρακτηριστικά: «Κάτι φοιτητές του κώλου από την Οξφόρδη έκοψαν αποσπάσματα από τα όσα είπα και αυτά τα ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα παρουσίασαν όπως ήθελαν. Απορώ. Απορώ όμως πιο πολύ όχι με τα ζώα του Ελεύθερου Τύπου, αλλά με τα ζώα που τα αναπαρήγαγαν και τα ζώα που τα διαβάζουν».

«Αυτή τη φορά ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε όριο στις ύβρεις και στις προσβολές του. Η στοχοποίηση μιας εφημερίδας -του Ελεύθερου Τύπου- και των αναγνωστών της, η οποία δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να αποτυπώσει γεγονότα και ειδήσεις, είναι πράξη που προδίδει ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία και βάναυσο αυταρχισμό. Ο πρωθυπουργός έχει μια και μόνο επιλογή γιατί η αποδοκιμασία του κ. Πάγκαλου ασφαλώς δεν αρκεί. Αν ο κ. Παπανδρέου δεν πράξει αυτό που πρέπει, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή φοβάται τον Αντιπρόεδρό του ή ταυτίζεται απόλυτα μαζί του» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Ο κ. Πάγκαλος, για λόγους που δεν έχουν ευκρινώς προσδιοριστεί, αποπειράται να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό σύστημα. Στην προσπάθειά του αυτή εντάσσεται η πρωτοφανής επίθεση προς τα διευθυντικά στελέχη και τους αναγνώστες της ιστορικής εφημερίδας της παράταξης. Πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Πάγκαλο ότι η εφημερίδα αυτή ήταν ο βασικός συντελεστής της ανατροπής του Ανδρέα Παπανδρέου. Σε μια περίοδο που ο προϊστάμενός του εκλιπαρεί για ευρύτερες συναινέσεις είναι αδιανόητο να προκαλεί και να βρίζει ένα από τα πλέον μάχιμα κομμάτια αυτής της παράταξης που έχουν τη δυνατότητα χρόνια τώρα να διαμορφώνουν την ευρύτερη γνώμη της κεντροδεξιάς» δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Χθες το μεσημέρι μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήγε με την σύζυγό του να φάνε σε ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής όπου μόλις τον είδαν όσοι βρίσκονταν ήδη στην ταβέρνα άρχισαν να τον γιουχάρουν φωνάζοντας του: «Ελα να φάμε μαζί» και «κεράστε τον από αυτά που φάγαμε μαζί».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21