search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:08
MENU CLOSE

Οδηγίες για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων έδωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο – Αισιοδοξία για λύση μέσα στο Μάιο

14.05.2015 04:45
Οδηγίες για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων έδωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο – Αισιοδοξία για λύση μέσα στο Μάιο - Media

Στην εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση εισέρχεται στην τελική της φάση οδηγήθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο κατα τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Στην εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση εισέρχεται στην τελική της φάση οδηγήθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο κατα τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, έδωσε σαφείς οδηγίες στην ομάδα διαπραγμάτευσης ενόψει της επανάληψης του Brussels Group σήμερα (Πέμπτη) για να κινηθεί έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, χωρίς μετακίνηση από τις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει η κυβέρνηση.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο κύριος Γιώργος Χουλιαράκης, επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), ο οποίος μετέφερε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο το κλίμα από το Brussels Group.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για έκτατη σύγκληση του Eurogroup, η κυβέρνηση θεωρεί ως ημερομηνία-σταθμό την Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα, εκτιμά πως όλοι βλέπουν ως ορίζοντα για τη λύση το τέλος Μαίου, και με δεδομένο ότι το τακτικό Eurogroup θα συγκληθεί τον Ιούνιο, βάσει αυτών μπορεί μετά τη Ρίγα να ζητηθεί έκτακτο Eurogroup.

Στη συνεδρίαση έγινε ευρεία συζήτηση για όλα όσα αφορούν τα φορολογικά, με κύριο άξονα την αύξηση των εσόδων και την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής πίεσης, με τρόπο που “θα μεταφέρει το βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που επλήγησαν από την κρίση στα υψηλά”.

Ταυτόχρονα, η κυβερνητική πηγή διευκρίνισε ότι απαιτείται χρόνος και επίλυση τεχνικών ζητημάτων ώστε η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης να λάβει τη μορφή νομοσχεδίου.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει και άλλα νομοσχέδια, των οποίων η υλοποίηση εξαρτάται και από την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και τα εργασιακά, με την κυβέρνηση να κάνει απολύτως σαφές ότι η πρότασή της επ’ αυτών είναι συγκεκριμένη, και ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές από τις οποίες δεν μετακινείται.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το θέμα του ΟΛΠ δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα, καθώς η κυβέρνηση επισημαίνει ότι ισχύει η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:07