16/01/2019 17:34:24

Ανακαλούν 5 εκατ. οχήματα οι αυτοκινητοβιομηχανίες Honda και Daihatsu

Ανακαλούν 5 εκατ. οχήματα οι αυτοκινητοβιομηχανίες Honda και Daihatsu - Media

 

 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Honda και Daihatsu ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ανακαλέσουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως για να αντικαταστήσουν πιθανώς ελαττωματικούς αερόσακους της ιαπωνικής εταιρίεας Takata, η οποία ευθύνεται για τις περισσότερες ανακλήσεις οχημάτων μέχρι σήμερα.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Toyota και της Nissan ότι θα προχωρήσουν στην ανάκληση περίπου 6,5 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως, καθώς από έρευνες προέκυψε ότι το σύστημα της Takata που φουσκώνει τους αερόσακους δεν ήταν σωστά σφραγισμένο και κινδύνευαν να καταστραφούν από την υγρασία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Honda,Toyota και Nissan ανακοίνωσαν ότι οι ανακλήσεις έχουν προληπτικό χαρακτήρα και ότι δεν έχουν σημειωθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί εξαιτίας των αερόσακων.

Με τις ανακλήσεις της Honda και της Daihatsu αυξάνεται σε περίπου 36 εκατομμύρια ο αριθμός των οχημάτων που έχουν ανακληθεί παγκοσμίως από το 2008 εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata.

Η Honda έχει μέχρι στιγμής σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος από τις ανακλήσεις που συνδέονται με τους αερόσακους οι οποίοι μπορούν να εκραγούν εκτοξεύοντας θραύσματα στο εσωτερικό του οχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.