31/03/2020 14:16:45

Στα χέρια της αστυνομίας ο «Δράκος του Facebook»

Στα χέρια της αστυνομίας ο «Δράκος του Facebook» - Media

 

Ως τον «Δράκο του Facebook» χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 22χρονο που συνελήφθη για την υπόθεση εκβιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 14χρονης άγνωστος χρήστης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αφού προσάρμοσε ύστερα από ψηφιακή επεξεργασία/μοντάζ, σε ένα γυναικείο γυμνό σώμα, φωτογραφία του προσώπου της, στη συνέχεια της απέστειλε την επεξεργασμένη φωτογραφία και την απειλούσε ότι θα τη δημοσίευε στο διαδίκτυο, αν δεν του έστελνε βίντεο της ίδιας με γυμνό περιεχόμενο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αφού ο δράστης έλαβε το βίντεο, με την απειλή ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο, την εξανάγκασε να του αποστείλει και άλλα βίντεο της. Εκτός από τα βίντεο της 14χρονης οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρήκαν στην κατοχή του και άλλα βίντεο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο νεαρός είχε «μπλέξει στα δίχτυα του» τουλάχιστον 500 ανήλικα, τα περισσότερα κορίτσια από 13 ως 14 ετών.

Στα βίντεο φαίνονται τα κορίτσια να προβαίνουν σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις υπό την καθοδήγηση του 22χρονου και το περιεχόμενο κρίνεται ιδιαίτερα «σκληρό».

Τώρα οι ειδικοί αναζητούν και τα άλλα θύματα του «δράκου», ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 22χρονος να πωλούσε τα βίντεο με τις ανήλικες κοπέλες σε παιδόφιλους, έναντι αδράς αμοιβής. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.