search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:20
MENU CLOSE

Ν. Παππάς: Οι ακραίοι που δεν θέλουν λύση θα υποστούν απομείωση του πολιτικού τους βάρους

15.05.2015 05:06
Παππάς: Θέλουμε συμφωνία «ρεαλιστική και εφαρμόσιμη» - Media

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «δεν βοηθούν καθόλου όσοι επαναφέρουν σενάρια επιστροφής στο ευρώ», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «όσοι ακραίοι δεν θέλουν λύση θα υποστούν μοιραία την απομείωση του πολιτικού τους βάρους».

 

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «δεν βοηθούν καθόλου όσοι επαναφέρουν σενάρια επιστροφής στο ευρώ», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «όσοι ακραίοι δεν θέλουν λύση θα υποστούν μοιραία την απομείωση του πολιτικού τους βάρους».

«Ειδικά αυτή την ώρα δεν βοηθά καθόλου εάν ορισμένοι κύκλοι γύρω από τη Γερμανία και όχι από την καγκελαρία διακινούν και επαναφέρουν τέτοια είδους σενάρια» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς στέλνοντας μήνυμα στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να απευθυνθεί και στο εσωτερικό της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι ακραίες φωνές που δεν θέλουν λύση θα υποστούν μοιραία την απομείωση του πολιτικού τους βάρους». 

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με ειλικρινή διάθεση να βρεθεί λύση. Δεν κάνει καλό σε κανέναν να ζητούν κάποιοι από την Ελλάδα να εφαρμόσει το προηγούμενο πρόγραμμα».

«Η πρόοδος των συνομιλιών δεν ταυτίζεται ως βαθμός συμφωνίας της Ελλάδας στις κακές προβλέψεις του παρελθόντος. Αλλο πρόοδος και άλλο συμφωνία στα λάθη του χθες» επισήμανε και συμπλήρωσε πως «είμαστε βέβαιοι για την επίτευξη μίας συμφωνίας, που όμως θα συνιστά συνολική λύση. Θα αναζητούμε λοιπόν λύση και όχι απλά συμφωνία».

Ακόμα ο υπουργός ανέφερε: «Θα ήθελα εκτός κειμένου να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου», λέγοντας ότι «θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθεί το αίσθημα της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ενωμένη Ευρώπη», σημειώνοντας «Εμείς έχουμε στο DNA τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να πεισθούν οι Έλληνες πολίτες ότι αξίζει τον κόπο να βελτιωθούμε και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15