search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:31
MENU CLOSE

Επεισόδια και προκλήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Ξέσπασε η μητέρα του Φύσσα (Video + Photos)

15.05.2015 10:21
Επεισόδια και προκλήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Ξέσπασε η μητέρα του Φύσσα (Video + Photos) - Media

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα και ένταση, μετά τη δήλωση αποχώρησης της υπεράσπισης, διακόπηκε για τις 4 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής. 

 

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα και ένταση, μετά τη δήλωση αποχώρησης της υπεράσπισης, διακόπηκε για τις 4 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά την επανάληψη της δίκης, η υπεράσπιση, την οποία εκπροσώπησε ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλιας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετά το σημερινό συμβάν, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων διακόπτουν για σήμερα τις υπηρεσίες τους, προς τους εντολείς τους, καθώς δεν διασφαλίστηκαν οι συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι ήταν ανεπαρκή τα μέτρα φύλαξης, χρησιμοποιώντας τη φράση για τους αστυνομικούς “λάθος τους”, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο που φώναζε “λάθος σας”.

Ακολούθως πήρε τον λόγο άλλος συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ο οποίος υπονόησε ότι οι κατηγορούμενοι των “Πυρήνων” υποκινήθηκαν από “συνεντεύξεις και αρθρογραφία του μίσους” της άλλης πλευράς. Ο συνήγορος υποστήριξε όι τέσσερις συνάδελφοί του από την υπεράσπιση, έχουν υποστεί επιθέσεις στα γραφεία τους και ότι κάθε φορά που τελειώνει η δίκη, βρίσκονται στη θέση να προσπαθούν να φύγουν με ασφάλεια απο τη δικαστική αίθουσα.

Τον λόγο έλαβε, τότε, συνήγορος από την πολιτική αγωγή, ο οποίος φώναξε προς την υπεράσπιση: «Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονται οι μάρτυρες».

“Αυτό θέλατε φασιστόμουτρα”

Με το που ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης η πρόεδρος, ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα η οποία άρχισε να φωνάζει ιδιαίτερα φορτισμένη προς την πλευρά των κατηγορουμένων: «Αυτό θελατε φασιστόμουτρα. Δολοφόνοι, με τα όπλα και τον στρατό μαζί σας δεν φοβόσαστε».

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, γύρισε τότε προς το μέρος που ακούγονταν οι φωνές. Η γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να του φωνάζει: «Αλητάμπουρα, τι κοιτάς; 24 ήσασταν και σκοτώσατε και κοιτάτε τώρα εμάς, προστατευμένοι; Δολοφόνοι».

Όταν αποφορτίστηκε κάπως η ατμόσφαιρα, ο θείος του Παύλου Φύσσα απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη τής είπε: «Πόσο υπομονή να κάνω;» για του απαντήσει εκείνη: «Να σπάσετε θέλουν. Θέλουν να μη γίνει η δίκη. Μη σπάσεις, λογοκρισία θέλουνε». 

Προκλήσεις από Χρυσαυγίτες

Βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν προκλητικοί ακόμη και καθισμένοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Οι υπόδικοι για σειρά εγκληματικών ενεργειών χρυσαυγίτες, σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης επιτέθηκαν φραστικά στον πατέρα του Παύλου Φύσσα. Κάποιοι από αυτούς δείχνοντας τα χέρια τους φώναζαν προς τον πατέρα ότι «σε λίγο εσείς θα φοράτε χειροπέδες».

Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και στην μεταφράστρια των μαρτύρων κατηγορίας η οποία φοράει μαντίλα. Ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κουκούτσης έβρισε την μεταφράστρια στα Αραβικά. Επίσης όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ομάδα των κατηγορουμένων απείλησε μέλη του ΚΚΕ που ήταν παρόντες στη δίκη.

“Ντου” των Πυρήνων με μπουκάλια…

Νωρίτερα, σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που συνεδρίαζε η δίκη της Χρυσής Αυγής, και περνούσαν έξω από τον διάδρομο παράγοντες και κρατούμενοι των «Πυρήνων».

Κάποιοι από αυτούς που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, εκσφενδόνιζαν μπουκάλια τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες».

Χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους σταματήσουν, ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραστούν, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να καλούν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του και παράγοντες της δίκης να φωνάζουν: «ντροπή δολοφόνοι, θα μας σκοτώσουν όλους».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52