search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:53
MENU CLOSE

Δείτε το άγνωστο έργο του Ντένις Χόπερ ως φωτογράφου (Photos)

15.05.2015 12:16
Δείτε το άγνωστο έργο του Ντένις Χόπερ ως φωτογράφου (Photos) - Media

Μπορεί να τον θυμόμαστε ως σκηνοθέτη και ως ηθοποιό, αλλά ο ίδιος ήθελε να αναγνωριστεί το έργο του ως φωτογράφος. 

 

Μπορεί να τον θυμόμαστε ως σκηνοθέτη και ως ηθοποιό, αλλά ο ίδιος ήθελε να αναγνωριστεί το έργο του ως φωτογράφος. Ο Ντένις Χόπερ, που είχε υποδυθεί τον φωτορεπόρτερ στην ταινία «Αποκάλυψη τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, λίγο πριν πεθάνει το 2010 είχε πει στην κόρη του, Μάριν, «ελπίζω αυτό το κομμάτι της δουλειάς μου να το κρατήσεις ζωντανό».

Τώρα λοιπόν, η κόρη του δίνει στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν αρχές της δεκαετίας του ’70 και περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Drugstore camera».

Οι φωτογραφίες βρέθηκαν σε ένα κουτί με προσωπικά του αντικείμενα.  Συγκεκριμένα, τραβήχτηκαν στο διάστημα 1970-1972 στο Τάος του Νέου Μεξικού. Εκεί έζησε σε ένα πέτρινο σπίτι 22 δωματίων-το οποίο είχε ονομάσει «Σπίτι της λάσπης»- όπου συχνά έρχονταν χίπιδες και γενικά πλανόδιοι. Στο Τάος ζήτησε ο Χόπερ να ταφεί, όπως κι έγινε.

Ήταν η περίοδος που η καριέρα του δεν ήταν στα καλύτερα της-είχε άλλωστε, βυθιστεί στα ναρκωτικά-αλλά απογειώθηκε πάλι το 1979 όταν έπαιξε στο «Αποκάλυψη τώρα». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:53