search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:17
MENU CLOSE

Στην Αθήνα για νοσηλεία ένοπλοι της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία

15.05.2015 12:53
Στην Αθήνα για νοσηλεία ένοπλοι της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία - Media

Στην Αθήνα βρίσκονται έξι ένοπλοι της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, του σώματος του κυβερνητικού στρατού που πολεμά στην ανατολική Ουκρανία από κοινού με νεοναζιστικές ομάδες.

 

Στην Αθήνα βρίσκονται έξι ένοπλοι της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, του σώματος του κυβερνητικού στρατού που πολεμά στην ανατολική Ουκρανία από κοινού με νεοναζιστικές ομάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, στις 14 Μαΐου έφτασε στην Αθήνα «η πρώτη ομάδα έξι στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας και τον Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που τραυματίστηκαν κατά τη συμμετοχή τους στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Ανατολική Ουκρανία.

»Όπως προβλέπεται στη συμφωνία με την ελληνική πλευρά, οι τραυματίες Ουκρανοί πολεμιστές θα λάβουν ιατρική φροντίδα και υποστήριξη στο Γενικό Νοσοκομείο της Αττικής ΚΑΤ».

Άλλες δύο ομάδες τραυματιών του ουκρανικού στρατού θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 1 Ιουνίου του 2015».

Η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας συστάθηκε μετά την εξέγερση στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας που ακολούθησε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης του Κιέβου, μετά τα γεγονότα του Μαϊντάν, με τη συμμετοχή ακροδεξιών και νεοναζιστικών ομάδων.

Επιφορτίστηκε με την καταστολή της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, στο πλαίσιο της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης, με την «αιχμή του δόρατός» της να αποτελούν ανοιχτά νεοναζιστικά τάγματα, όπως τα «Αζόφ» και «Αϊντάρ».

Για τη δράση τους τα παραπάνω τάγματα κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου από τη Διεθνή Αμνηστία, καθώς τους βαραίνουν κατηγορίες όπως κλοπές και εκβιασμοί, απαγωγές, αυθαίρετες κρατήσεις ή ακόμα και για ενδεχόμενες εκτελέσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ελληνική «Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία» κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, ενώ συμφώνησε να περιθάλψει ενόπλους της Εθνικής Φρουράς, «δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση ουσιαστικής υπεράσπισης των 80.000 Ελλήνων μειονοτικών που ζουν στην περιοχή του Ντονμπάς, την ώρα που τα ελληνικά χωριά κι η Μαριούπολη, είτε βρίσκονται υπό στρατιωτικό νόμο και κατοχή από ναζιστικά τάγματα τύπου Αζόφ είτε, όσα συμπεριλαμβάνονται στις Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ, βομβαρδίζονται απ’ τον ουκρανικό στρατό». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:16