search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:48
MENU CLOSE

Κάννες: οι πρώτες εντυπώσεις από τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου είναι θετικές (Photos)

15.05.2015 14:10
Κάννες: οι πρώτες εντυπώσεις από τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου είναι θετικές (Photos) - Media

Αν και το χειροκρότημα μετά την προβολή ήταν χλιαρό, όπως είναι άλλωστε συνήθως στις «παράξενες» ταινίες, οι πρώτες κριτικές είναι ενθαρρυντικές από το κινηματογραφικό περιοδικό «Variety» και την εφημερίδα «Guardian». 

 

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα έγινε η δημοσιογραφική προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, «Ο αστακός» που πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λέα Σειντού, Τζον Σ Ράιλι, Αγγελική Παπούλια, Αριάν Λαμπέντ. Ακολούθησε η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, ενώ το βράδυ θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα στο κόκκινο χαλί.

Αν και το χειροκρότημα μετά την προβολή ήταν χλιαρό, όπως είναι άλλωστε συνήθως στις «παράξενες» ταινίες, οι πρώτες κριτικές είναι ενθαρρυντικές από το κινηματογραφικό περιοδικό «Variety» και την εφημερίδα «Guardian». Οι Έλληνες κριτικοί πάντως, υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την ταινία. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει σε λίγες μέρες η κριτική επιτροπή, με επικεφαλής του Τζόελ και Ίθαν Κοέν.

Στη συνέντευξη Τύπου, οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις και Τζον Σ. Ράιλι, παραδέχθηκαν ότι δεν … πολυκατάλαβαν το νόημα της ταινίας, αλλά απόλαυσαν την συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο και παραδέχθηκαν ότι το κινηματογραφικό του σύμπαν είναι πρωτότυπο, ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Η δυσκολία κατανόησης, άλλωστε, είναι ίσως τελικά αυτό που-παραδόξως- κάνει το σινεμά του Λάνθιμου τόσο γοητευτικό.

Ο Κόλιν Φάρελ είπε συγκεκριμένα: «το ότι έπαιξα στην ταινία, δεν σημαίνει ότι τα κατάλαβα όλα. Θεωρώ όμως, ότι την ταινία την καθορίζει η βαθιά αίσθηση μοναξιάς και φόβου».

Δείτε τις φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου: 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:48